Baykal muhalefet yaptı

CHP Genel Başkanı Baykal, Antalya’da, partisinin il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin katıldığı toplantıdan önce düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, bütün kuruluşları kendi anlayışına göre şekillendirme peşinde olduğunu söyledi.


Buna göz yummalarının mümkün olmadığını kaydeden Baykal, ”Maalesef çok tehlikeli bir kadrolaşmanın altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Ellerindeki yetkileri, dar bir kadronun Türkiye’nin olanaklarını kullanmasını sağlamak amacıyla değerlendiriyorlar. Maalesef Türkiye ekonomisi ve maliyesi bugün Albaraka kadrosunun eline geçmiştir. Albaraka’da çalışanlar Türkiye’nin maliyesine bütün bankalar sistemi üzerinde çok etkin bir konumda bulunan yetkilerle donatılmış olan TMSF yönetimine yerleştirilmişlerdir”dedi.


Baykal, iktidarın yolsuzluklarla mücadelede ”ciddi zafiyet” içinde olduğunu savunarak, iktidarın, Anayasa’da yer almasına rağmen yolsuzluk suçlamasına muhatap olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmamakta ısrar ettiğini öne sürerek, bu durumun toplumda ciddi bir rahatsızlık yarattığını ifade etti.

1020560cookie-checkBaykal muhalefet yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.