Baykal yine başkan…

Kurultay’da 1231 delegeden 1105’i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oyla yeniden genel başkan seçilirken, 84 oy geçersiz sayıldı.


Baykal, 9 Eylül 1992 tarihinde CHP’nin yeniden açıldığı 25. Olağan Kurultay’da ilk kez genel başkan seçildi. O tarihten sonra gerçekleştirilen kurultaylarda da görevini koruyan Baykal, bugün yapılan 32. Olağan Kurultay’da 10. kez delegeden destek aldı.


”KURULTAY HEPİMİZE SİYASET DERSİ VERDİ”


Baykal, seçim sonucunun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hiçbir kurultayda bugünkü kadar yoğun katılım ve coşkuya tanık olmadığını belirterek, ”Bu kurultay hepimize particilik dersi, siyaset dersi vermiştir. Umarım bu kurultay CHP’ye akıl fikir verenlerin, istikamet, yol çizenlerin CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar” dedi.


Kurultay’da verilen desteğin sadece kendisi açısından değil, CHP açısından, CHP’nin uğrunda mücadele ettiği ilkeler, hedefler ve değerler açısından da çok büyük önem taşıdığını belirten Baykal, ”CHP’nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimde, böyle bir oyla kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir katkı yapacaktır” dedi.


PARTİ MECLİSİ’NE MESAJ


”CHP şunu yapsın, bunu yapsın” diyenler bulunduğunu belirten Baykal, ”Bunu kim söylüyor, o kavganın içinden çıkan insanlar mı söylüyor? Hayır köşesinde ona öyle gözüküyor, ona öyle geliyor. Bu arkadaşlar da bir hüküm veriyorlar niye böyle yapıyorlar diye bizi anlamaya çalışın. Kolayca suçlamaya kalkmayın, anlamaya çalışın. Umarım bu kurultay CHP’ye akıl fikir verenlerin istikamet, yol çizenlerin de CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar” diye konuştu.


Yeniden genel başkan seçilen Baykal’ın teşekkür konuşmasının ardından ilk gün çalışmasını tamamladı. CHP Kurultayı, yarın saat 10.00’da toplanarak PM ve YDK üyelerini seçecek.


1016 DELEGE İMZASIYLA TEK ADAY


CHP 32. Olağan Kurultayı’nda, Deniz Baykal, 1016 delegenin imzasıyla kurultayın tek genel başkan adayı oldu. Aday adayları Haluk Koç, Umut Oran ve Ayhan Yalçınkaya ise aday olabilmek için yeterli sayıda imzayı bulamadılar.


Samsun Milletvekili Haluk Koç’a 168, Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya’ya 1 ve TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Umut Oran’a ise 15 delege imza verdi.

1058560cookie-checkBaykal yine başkan…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.