Baykal’dan Erdoğan’a: ‘CHP’yi suçlama’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın ABD temasları sırasında CHP’nin ”anti-Amerikancı” olduğu sözlerini değerlendirirken, ”Yaranmaya çalışırken de CHP’yi suçlamayı tercih ediyor” dedi.


Baykal, bir gazetecinin, ”Başbakan Erdoğan’ın, ‘CHP’nin anti Amerikancı olduğu yönündeki” sözlerini anımsatarak, görüşünü sorması üzerine şöyle konuştu:


”Bizim, hiçbir ülkeye karşı düşmanlık içinde olmamız mümkün değildir. Bizim bir tek ilkemiz vardır, Türkiye’nin yararları, ülkenin çıkarları. Sayın Başbakan, anlaşılıyor ki ‘Ben Türkiye’yi satmaya hazırım ama CHP bırakmıyor’ demek istiyor.


Biz Türkiye’nin çıkarları dışında başka hiçbir ilkeyi önemli saymayız. Bizim davranışımıza yön veren budur. Başbakan’ın bundan bir rahatsızlığı olduğu anlaşılıyor.”


Deniz Baykal, ”Sayın Başbakan’ın bunu orada söylemesinin özel bir nedeni var mı” sorusuna ise şu karşılığı verdi:


”Orada tabii hesap vermek durumunda, Türkiye’deki gelişmeleri izah etmek durumunda. O da, çıkış yolunu muhalefeti suçlamakta bulmuş. İzlediği politikaya sahip çıkacağına, Türkiye’nin tavrına, Meclis’e sahip çıkacağına, orada yaranmaya çalışıyor. Yaranmaya çalışırken de CHP’yi suçlamayı tercih ediyor. Yakışıksız bir tavır tabii, Sayın Başbakan’ın bu tavrına alıştık, yakışıksız bir tavır.”


 

1021610cookie-checkBaykal’dan Erdoğan’a: ‘CHP’yi suçlama’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.