Baykal’ın karşısına aday çıkacak mı?

CHP’nin yeniden açıldığı 9 Eylül 2005 tarihindeki 25. Olağan Kurultay’da ilk kez genel başkan seçilen Deniz Baykal, o tarihten itibaren 5 olağan, 3 olağanüstü kurultayda delegelerin karşısına çıktı.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün genel başkan adayı olduğu, 29-30 Ocak 2005 tarihlerinde yapılan 13. olağanüstü kurultayda, bin 219 delegeden 674’ünün oyunu alarak yeniden seçilen Baykal’ın karşısına bu kurultayda aday çıkıp çıkmayacağı toplanacak imzalara bağlı olarak salonda netlik kazanacak.


CHP tüzüğüne göre genel başkan adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20’sinin kurultay salonunda imza vermeleri gerekiyor.


Genel başkanlık için aday olacaklarını daha önce açıklayan eski Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Haluk Koç, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ile öğretim üyesi Tolga Yarman’ın aday olabilmeleri için 253 delegeden kurultay salonunda divanın önünde imza almaları gerekiyor.


32. Olağan Kurultay öncesinde il başkanları yarın parti genel merkezinde Baykal başkanlığında bir araya gelecek.


İlk gün genel başkan seçiminin yapılacağı kurultay, ikinci gün PM ve YDK üyelerinin seçimi ile sonuçlanacak. CHP tüzüğüne göre PM için 80, YDK için ise 20 üyenin seçilmesi gerekiyor.


Yapılan düzenlemeye göre kurultayın gerçekleştirileceği Atatürk Spor Salonu’nda delegeler kürsünün solundaki tribünde; milletvekilleri, PM ve YDK ve MYK üyeleri ise salonun ortasında hazırlanacak bölümlerde yerlerini alacak.


Basın mensupları için de sahada yer ayrıldı. Kurultayı izlemek üzere 76 medya kuruluşundan 560 gazetecinin giriş kartı almak üzere başvuruda bulunduğu bildirildi.


Salonda, iki kademeli olarak düzenlenecek platformda üst bölümde divan üyeleri için yer ayrılacak, alt bölümde ise kürsü bulunacak. Platformunun en altında ise oylamalar için 20 sandık kurulacak. Salona kurulacak diğer sandıklarla birlikte toplam sandık sayısı ise 50 olacak.


Kurultay için illerden gelen delegelere Ankara’daki farklı otellerde yer ayrıldı.

1058290cookie-checkBaykal’ın karşısına aday çıkacak mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.