Bayık’tan Cemaat’e şok suçlama

PKK’nın liderlerinden Cemil Bayık, “Hareketimizi tasfiye etme politika ve planlamaları içine Fetullahçıların merkezinde yer aldığı paralel devlet fazlasıyla girmiştir. Dolayısıyla Paris katliamında da bunların esas rol oynaması en büyük olasılıktır” dedi. Bayık, katil zanlısı Ömer Güney’in bağlantılarına da dikkat çekerek “Bu katliamı yapan kişinin izleri Fetullahçılarla ilişkili olabileceğini gösteriyor” diye konuştu.

ANF’ye 2013 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayık, 2011-2012’de devlet ve PKK arasında tarihinin en büyük çatışmalarının yaşandığını ifade ederek, Abdullah Öcalan’ın Hükümet’in zorlanmasını görerek büyük bir siyasal hamleyle 2013 yılına giriş yaptığına dikkat çekti. Bayık, “2013 yılında bu siyasal hamlenin eğer doğru sahiplenilirse, doğru yol ve yöntemlerle yürütülürse Türk devletini ve AKP’yi çözüme mecbur edeceği düşünülmüştür” dedi.

Cemil Bayık istenilen hedeflerin tümüne ulaşılmasa da, “görüşmelerde Öcalan ve PKK muhatap alınması” ve Türkiye’de Kürt sorununun çözümünün gerçekleşmesi yönündeki eğilimin yükselmesi açısından da önemli sonuçlar yarattığını savundu.

“Bundan sonra geri çekilme olur mu” sorusuna Bayık, “Niye olmasın. Ama artık eskisi gibi olmaz. Ancak çözüm iradesi ortaya konulursa, bu konuda ciddi adımlar atılırsa o zaman gündeme gelebilir. Çünkü biz denedik, Apo test etti; çözüm konusunda niyeti var mı, yok mu? Ama çözüm niyetinin, zihniyetinin olmadığı ortaya çıktı. Bu açıdan çözüm zihniyeti ve politikası olduğu ve atacağı adımlar netleşmeden artık kimse gerilladan geri çekilme beklememelidir” yanıtını verdi.

“PARALEL DEVLET İŞBAŞINDA”

Bayık, sürecin başında gerçekleşen Paris’te yaşanan olayı ve “paralel devlet” tartışmalarını da değerlendirdi. Bayık, şunları kaydetti:

“PKK yönetim kadrosunun tasfiye edilmesi hükümetin kararı olsa da, bu konudaki planlamadan haberi bulunsa da süreç başladıktan sonra böyle bir katliamın olması dikkat çekicidir. Bu konuda hükümetin ya da istihbarat örgütlerinin bilgisi olabilir. Ama Apo’nun başlattığı süreçten sonra bu olayın gerçekleşmesi bir gerçeği ortaya koymuştur; AKP hükümeti hareketimizi tasfiye etmede Fetullahçıları ve onların polis ve yargı içindeki güçlerini kullanmaktadır. Hareketimizi tasfiye etme politika ve planlamaları içine Fetullahçıların merkezinde yer aldığı paralel devlet fazlasıyla girmiştir. Dolayısıyla bu katliamda da bunların esas rol oynaması en büyük olasılıktır. Fetullahçılar polis içinde güçlüdürler. Emniyet istihbaratı içinde etkili oldukları gibi, kendi bağımsız istihbarat birimleri de bulunmaktadır. Kürt şehirlerinde MİT vardır, Emniyet istihbaratı vardır, bir de bizzat Fetullahçıların örgütlediği bir istihbarat çalışması vardır. MİT örgütlenmeleri içinde de önemli bir yer tuttukları görülmektedir. Hareketimizin yönetiminin daha önce belirttiği gibi Fetullahçıların Kürt şehirlerinde ayrı bir istihbarat örgütlenmesi ve psikolojik savaş merkezinin bulunduğu konusunda belgeler vardır. Bir görünürde devlet olduğu, bir de görünür devletin yapamayacağı bazı şeyleri örgütleyen bir paralel yapının olduğu hareketimiz tarafından çok önceleri tespit edilmiştir. Merkezinde Fetullahçıların olduğu paralel devlet Kürt şehirlerinde etkili olduğu gibi, başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye’de de etkilidirler. Zaten Apo bir paralel devletin olduğunu sık sık vurgulamıştır. Bazı çevreler paralel devlet yoktur diyor, fakat bu bir gerçekliktir. Ama bu paralel devlet eski devletin yıkılması üzerinden devlet içinde örgütlenmeye başlamış, giderek paralel devlet olmaktan öteye çıkıp, devleti ele geçirip devletin derin devleti, hatta esası olmak istemektedir. Böyle değerlendirilirse durum daha iyi anlaşılabilir.”

“İZLER FETULLAHÇILARI GÖSTERİYOR”

“Katliamda paralel devletin esas rol oynaması en büyük olasılık” diyen Bayık, katil zanlısı Ömer Güney’in bağlantılarına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Bu katliamı yapan kişinin izleri Fetullahçılarla ilişkili olabileceğini gösteriyor. Büyük Birlik Partisiyle organik ilişki içinde olduğu yönünde önemli belirtiler, hatta deliller vardır. Dikkat edilirse BBP ile Fetullahçıların ilişkisi farklılaşmıştır. Aralarında derin bir ilişki vardır. 1980 öncesi devlet MHP’yi kullanırken, 12 Eylül’den sonra devlet içine yerleşip kendisini hegemonya yapmak isteyen paralel devlet de BBP’yi kullanmaya başlamıştır. Devlet içindeki polis ve yargıda Fetullahçıların gücü vardır. Bunlar BBP’yle derin ilişki içindedirler. BBP’nin son yıllardaki kirli cinayetlerin arkasında olma gerçeği de bunu göstermektedir. Rahip Sandro’dan tutalım, Hrant Dink’e, Malatya’ya kadar birçok olayda Alperen ocaklarının parmağı olduğu düşünülmektedir. Paris katliamını yapan kişinin de bu çevreden olduğu yönünde güçlü belirtiler vardır, bilgiler vardır” dedi.

Bayık ayrıca “Bu katliam bütün PKK’yı tasfiye etmeye yönelik yapılmıştır. Bir nevi PKK’nın kuruluşundan intikam alınmıştır. PKK’nın kurucularından başlayarak PKK’yı bitirme planının bir parçası olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini de kullandı.

1405780cookie-checkBayık’tan Cemaat’e şok suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.