BBC: Erdoğan-Scholz hangi konuları ele aldı?

Aralık 2021’de koalisyon hükümetini kuran Almanya Başbakanı Olaf Scholz, göreve gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk ziyaretini bugün gerçekleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üç saati aşkın süren bir görüşme yaptı.

İki liderin gündeminin başında Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon ve bölgede artan gerilimin askeri, siyasi ve ekonomik etkileri vardı. Türk ve Alman liderler, önce ateşkesin sonra da barışın sağlanması konusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtirken özellikle NATO’nun olası tehditlere karşı savunmasında Türk-Alman işbirliğine vurgu yaptı.

Erdoğan ve Scholz, ikili görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık yaptı. İki lider, gündemdeki konuları ve bundan sonra Ankara-Berlin diyaloğuna ilişkin ayrıntıları basın toplantısında açıkladı.

Liderler, devam eden Ukrayna krizine ilişkin olarak Ankara ve Berlin’in ortak görüş ve kaygıları taşıdıklarını belirtti ve özellikle NATO’da süren işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Erdoğan, “Bir yandan Avrupa güvenliğine yönelik zaruri önlemleri alırken diğer yandan da çözüme yönelik diplomatik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldık” dedi; 10 Mart’ta Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya’da bir araya gelmesini diplomasi açısından başarı olarak niteledi. Erdoğan, “Kalıcı ateşkesin tesis edilmesi yolundaki çabalarımızı yılmadan devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60741805

2591590cookie-checkBBC: Erdoğan-Scholz hangi konuları ele aldı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.