Böcek olayına müdahil oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine “böcek” konulmasıyla ilgili davanın görülmesine Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşmaya, sanıklardan 8’i ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları katıldı.

Davanın sonraki celsesi 4 Şubat 2015 saat 09.00’a bırakıldı.

Davanın geçmişi/b>

“Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde uzun süre koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel de şüpheliler arasında. ”

İddianamede, Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu’nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören’deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor ve inleme cihazlarının, 2011’de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan’ın Keçiören’deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut’taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6’sı “Başbakan’ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek” suçları yöneltiliyor ve 21’er yıldan 36 yıl 6’şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.

Sanıklardan 7’sinin ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor.

1441060cookie-checkBöcek olayına müdahil oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.