“BDP ile görüşebiliriz ama…”

Erdoğan: İmralı’nın ağzıyla konuşuyorlarsa artık onlarla da konuşamaz duruma geliriz.’

Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Kore’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bugün Harp Akademileri Komutanlığı’nda verdiği konferansa ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

“Ben genel başlığı size vereyim. Genel başlığımız şuydu. Özellikle büyüyen, gelişen Türkiye 2023 hedeflerimiz üzerindeki her alanda Türkiye’nin altyapı, üst yapı noktasındaki attığı adımlar. Bunun yanında tabii ki savunma sanayi ile ilgili mevcut gelişmelerimiz, yani dün sürekli olarak dışa bağımlı olan ama bugün artık kendi savunma sanayiyle ilgili ihtiyaçlarını karşılama noktasına gelmekte olan bir Türkiye. Bu noktada attığımız adımlar. Bunları orada geniş bir şekilde anlatma fırsatını bulduk. Gayet verimli, güzel bir konferans oldu.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasına ilişkin, “Başbakanlığın iznine tabi olduğu ortada. Bana henüz o yazı ulaşmadı. Ulaştığında da takınılacak tavır ortada” dedi.

Erdoğan, “Kuzey Irak’a gerektiği zaman operasyon yaptık. Sürekli değerlendirme yapıyoruz. Gerekirse operasyon yaparız” diye konuştu.

Erdoğan, “Terör örgütüyle ve siyasi uzantısıyla sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Terör örgütüyle herhangi bir masada asla ve kat’a görüşme yapmayız” ifadelerini kullandı.

1336500cookie-check“BDP ile görüşebiliriz ama…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.