BDP’den, öğrencileri sınırdışı eden KKTC’ye eleştiri

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Çukurca saldırısını protesto eden öğrencilerle Kürt öğrenciler arasında çıkan olaylardan sonra iki taraf ta korsan gösteriler yapmıştı. Üniversitedeki olaylar sonrasında 4 öğrenci gözaltına alınmış ve polis olayları çıkaran öğrencilerin peşine düşmüştü. Geçen hafta ise Bakanlar Kurulu polisten gelen rapor doğrultusunda 16 öğrencinin sınırdışı edilmesine karar verdi.

BDP’DEN ELEŞTİRİ

BDP Ankara merkeziden yapılan açıklamada AKP hükümetinin yurtdışındaki Kürt öğrencileri hedef gösterdiği öne sürülerek ve KKTC hükümetinin kararı eleştirildi.

Açıklamada “Türkiye’deki üniversitelerde Kürt öğrencilere karşı yürütülen polis destekli ülkücü saldırıların bir benzerinin yine Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Türkiye’deki üniversitelerde binlerce Kürt kökenli öğrencinin öğrenim görme imkânını elinden alan ve yüzlerce öğrenciyi cezaevlerine kapatan siyasal mekanizmanın Kuzey Kıbrıs’ı da aynı zihniyete zorlaması, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan halkın özgür iradesini elinden almaktan başka bir şey değildir” denildi.

“Şimdiye kadar Türkiye’den gelen Kürt kökenli öğrencilere Kıbrıs halkının ev sahipliği yapmış olması, halklar arasındaki sıkı bağa ve karşılıklı hoşgörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlamıştır” denilen yazı şöyle devam etti:

“Bu provokasyonları, Kürtler ile Kıbrıslılar arasındaki bağı koparmaya yönelik devlet merkezli bir girişim olarak görmekteyiz. Daha önce de yaşanan provokasyonların boşa çıkarılmış olması, şu anki hatanın düzeltileceği umudunu korumamızda önemli bir nedendir. Ayrıca Kıbrıs’ta barıştan yana hareket eden tüm kurumların bu zor süreçte Kürt öğrencilerle dayanışma içinde olmalarını tüm kalbi duygularımızla selamlıyoruz ve öğrencilerin mağdur edilmesine neden olan gayri-hukuki sürecin adli makamlarca değerlendirilerek sorunun çözümünde katkı sunmaya davet ediyoruz.”

1316640cookie-checkBDP’den, öğrencileri sınırdışı eden KKTC’ye eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.