Behiç Aşçı’nın sağlık durumu iyiye gidiyor

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İstanbul Tabip Odası Merkez Delegasyon Üyesi Prof. Dr. Taner Gören, 9 gün önce hastaneye getirilen Aşçı’nın sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.


Hastaneye ilk getirildiğinde Aşçı’nın sağlık durumunun her açıdan çok kötü olduğunu dile getiren Gören, aşırı kansızlığa bağlı birçok sorunu olan Aşçı için bir tedavi planı yapıldığını belirtti.


Gören, Aşçı’nın, tedavisine başlandığında 48 kilo olduğuna dikkati çekerek, uzun süreli açlığa bağlı bağırsaklarında sorun olan Aşçı’nın, ağızdan beslenmeye uygun olmadığı için ilk olarak damar yoluyla beslenmeye başlandığını anlattı.
Bir süre sonra ağızdan, özel olarak hazırlanmış yarı sindirilmiş besinlere geçildiğini ifade eden Gören, Aşçı’nın şu anda ağırlıklı olarak ağızdan beslendiğini kaydetti.


Gören, Aşçı’nın en önemli sorununun bağışıklık sistemiyle ilgili olduğuna işaret ederek, bunların tetkik ve tedavilerinin de sürdüğünü bildirdi.


Avukat Behiç Aşçı’nın hastanedeki tedavisinin en az 8-10 gün daha sürmesi gerektiğini vurgulayan Gören, “Sürmekte olan tedavi sonucu kan değerleri normale dönmeye başladı. Aşçı’nın sağlık durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor.


Bulunduğu reanimasyon servisinden normal servise alınmasına karar verildi” diye konuştu.


İLGİLİ KÖŞE: Pınar Selek / Behiç… Avukatın olayım


 


 



 

1038520cookie-checkBehiç Aşçı’nın sağlık durumu iyiye gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.