Beşikçi: ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ anlayışı yanlıştı

Beşikçi, HDP’nin “Türkiyelişme” olarak tanımlanan programını da yanlış bulduğunu yeniden vurguladı ve “Türkiyelileşme yanlış bir programdır. Kürtler en azından federasyonu savunmalıdır” diye konuştu.

PKK’yı, HDP’nin 7 Haziran’da TBMM’ye 80 milletvekili göndermesi ardından “geri planda kalmamakla” eleştiren Beşikçi, “HDP’nin, PKK’yı, Kandil’i ikna edememesi de şüphesiz bir zaaftır” yorumunu yaptı.

Röportajlarını yazılı olarak vermeyi tercih eden İsmail Beşikçi, maille gönderilen cevaplarda “Kürtlerin anti-demokratik bir kolisyonla karşı karşıya olduğunu” belirtti.
Çözüm süreci bitmiş görünüyor. Anayasa değişikliğiyle mevcut fezlekelerle ilgili dokunulmazlıklar kaldırıldı. Dokunulmazlıklarla ilgili süreç Kürt siyasi hareketini -ve elbette Türkiye’yi-nereye götürür?

İSMAİL BEŞİKÇİ: Kanımca, görüşmeler yine olacaktır. Devlet/hükümet kendi elini güçlendirmek, Kürtleri güçsüzleştirmek için, operasyonları daha da tımandırabilir. Devlet, hükümet, yeterli güce ulaştığını düşündüğü zaman, başka bir formatta, HDP’den, PKK’den farklı Kürt gruplarını da sürece katan bir formatta, görüşmeler gündeme gelebilir. Türey Köse / BBC Ankara


RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

738370cookie-checkBeşikçi: ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ anlayışı yanlıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.