Beşiktaş: 2 – Bursaspor: 3

Yoğun yağış sonrası sahanın zemininde oluşan su birikintileri nedeniyle iki takım oyuncuları da zorlandı. Beşiktaş, Rüştü’nün sakatlanmasının ardından zorunlu bir değişikliğe gitti ve genç kaleci Korcan kaleye geçti.

19. dakikada sağdan gelişen Bursaspor atağında Volkan, sert bir orta yaptı. Ceza alanında arka direkte topla buluşan Ozan, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
22. dakikada Fink’in sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Ivankov’un müdahalesiyle top kornere gitti.
35. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta, Bursaspor ani atak fırsatı yakaladı. Orta alanda topu alan Sercan, Tello’nun müdahalesine karşın ceza alanında kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı, ancak dengesini yitirip yere düşünce Rüştü meşin yuvarlağa sahip oldu.
45. dakikada Nihat’ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta gitti ve Bursaspor, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde kapadı.
46. dakikada Ergiç’in ileriye doğru gönderdiği topu Ferrari’nin hatası sonrası Sercan aldı. Ceza alanında Ferrari ve Sivok’u geçen Sercan, kaleci Korcan ile karşı karşıya kalmasına karşın kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı ve takımını mutlak bir golden etti.
53. dakikada Ekrem’in sağdan ortasında Bobo’dan önce topa müdahale eden Turgay, ters bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kornere attı.
56. dakikada Beşiktaş’ın soldan kullandığı serbest vuruşta Tello, meşin yuvarlağı bekletmeden yanındaki Ekrem’e bıraktı. Bu oyuncunun ortasında, altıpasta iyi yükselen Nobre, topu kafayla filelere göndererek 1-1’lik beraberliği sağladı.
61. dakikada sağdan gelişen Beşiktaş atağında, Ferrari’nin pasında ceza alanında topla buluşan İbrahim Toraman, Zapotocny tarafından düşürülünce hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. 63. dakikada penaltı atışını kullanan Bobo, kaleciyi ters köşeye yatırarak topu filelere gönderdi: 2-1.
68. dakikada Ali Tandoğan’ın kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında sağ çaprazda Ozan, topu kafayla altıpastaki Hüseyin’e aktardı. Bu oyuncunun yakın mesafeden kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
76. dakikada İbrahim Üzülmez’in soldan ortasında, altıpasta uygun durumda topla buluşan Bobo, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
79. dakikada Turgay’ın pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Sercan, kaleci Korcan ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleci son anda yatarak meşin yuvarlağa müdahale ederken, Sivok daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
85. dakikada ceza alanı önünde Ömer, meşin yuvarlağı Ergiç’e bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden sert şutunda, top filelere gitti: 2-2.
89. dakikada Ozan’ın soldan ortasında, ceza alanında topla yükselen Zapotocny, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 3-2 öne geçirdi.
90+1. dakikada Bobo’nun orta-şut karışımı vuruşunda, kaleciyi geçen topu savunma kornere gönderdi.
90+2. dakikada İbrahim Üzülmez’in soldan ortasında, ceza alanında topla buluşan Nobre kafayı vurdu, kaleci Ivankov meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Zevkli ve bol gollü geçen karşılaşmada Beşiktaş, Bursaspor’a 3-2 yenildi ve zirve yarışında ağır bir darbe aldı.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Tolga Özkalfa x, Serkan Gençerler xx, Alper Ulusoy xx
Beşiktaş: Rüştü xx (Dk. 43 Korcan x), İbrahim Toraman xx, Sivok xx, Ferrari xx (Dk. 76 Yusuf x), İbrahim Üzülmez xx, Ekrem xx, Fink xx, Ernst x, Tello x, Nihat x (Dk. 46 Nobre xx), Bobo xx
Bursaspor: Ivankov xx, Ali Tandoğan xx, İbrahim xx, Zapotocny xx, Mustafa x, Volkan xx (Dk. 46 Turgay xx), Hüseyin xx, Bekir Ozan xx (Dk. 77 Veli x), Ergiç xx, Ozan xxx, Sercan x (Dk. 84 Ömer xx)
Goller: Dk. 19 Ozan, Dk. 85 Ergiç, Dk. 89 Zapotocny (Bursaspor), Dk. 56 Nobre, Dk. 63 Bobo (penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 5 Ozan, Dk. 28 Hüseyin, Dk. 63 Sercan (Bursaspor), Dk. 23 Ernst, Dk. 90+3 Nobre, Dk. 90+4 İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

DEVREYİ TAHMİNİMİZDEN GERİDE KAPADIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligin ilk yarısı itibariyle yaptıkları hesapta çok başarılı olamadıklarını ve tahminlerinin 4-5 puan gerisinde kaldıklarını söyledi.

Mustafa Denizli, Bursaspor yenilgisi sonrası düzenlediği basın toplantısında, devrenin son maçını oynadıklarını hatırlatarak, ”Yaptığımız ilk yarı hesaplarında çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Tahminimizin 4-5 puan gerisinde kaldık. Son 3 haftadaki puan kayıpları düş kırıklığı oldu. Buradan asgari alacağımız puanlar bu değildi. Aşağı yukarı geçen yılki gibi bir tablo oluştu. Bunu telafi edecek her türlü imkanımız var. Şu an psikolojik olarak aşağı doğru eğik bir çizgi izliyoruz” dedi.
Denizli, ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan Matteo Ferrari’nin elmacık kemiğinde birden fazla kırık olduğunu ve tedavi olmak için hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Bu sakatlığın 1-1.5 ay sürebileceğini anlatan Denizli, Rüştü’de ise yumuşak doku zedelenmesi bulunduğunu kaydetti.

BU GALİBİYET BİZİ ALDATMASIN

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele eden ve 2-1 yenik durumdan maçı çeviren futbolcularını kutladı.

”Bu galibiyet bizi aldatmasın, daha çok çalışmamız lazım” diyen Sağlam, ligdeki zirve mücadelesini sonuna dek sürdürebilmek için, devre arasında çok kaliteli 3 transfer yapmaları gerektiğini söyledi.

726430cookie-checkBeşiktaş: 2 – Bursaspor: 3

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.