Beşiktaş’ta ‘canlı bomba’ paniği

Olay, akşam saat 22.00 sıralarında Dolmabahçe Gazhane Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 155 polis imdat hattına Gümüşsuyu’ndan Dolmabahçe’ye doğru yürüyen bir kişinin sırtında iki adet çanta olduğu ve üzerinden de kablolar sarktığı yönünde bilgi geldi. Bunun üzerine söz konusu noktaya sevk edilen polis ekipleri, şüpheliyi yapımı devam eden Vodafone Arena stadı yanında durdurmak istedi.

Polisin uyarılarını dikkate almayan şüpheli ise yürümeye devam etti. Bunun üzerine tabancasını çeken polis, şüpheliyi kalçasından vurdu.

Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, şüpheliyi polis eşliğinde Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Şüphelinin vurulmasının ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Dolmabahçe Gazhane Caddesi ve caddeye çıkan tüm bağlantı yolları polis tarafından trafiğe kapatıldı. Olay yeri ve çevresine emniyet şeridi çekilerek vatandaşların yaklaşmasına izin verilmedi.

ÇANTALAR FÜNYEYLE PATLATILDI

Şüphelinin üzerinde bulunan sırt çantaları ise, olay yerine gelen bomba imha uzmanı polisler tarafından kontrollü şekilde fünye ile patlatıldı. Olay yeri inceleme polisleri, patlamanın ardından paramparça olan çantalar üzerinde ve çevrede yaklaşık 2 saat boyunca inceleme yaptı.

CADDE TRAFİĞE AÇILDI

Polis, olay yerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından, kapatılan Dolmabahçe Gazhane Caddesi saat 00.00 sıralarından yeniden ulaşıma açıldı.

1476950cookie-checkBeşiktaş’ta ‘canlı bomba’ paniği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.