Belçika mahkemesi: DHKP-C teröristtir

Mahkeme heyeti, bu sabah başlayan ve devam eden gerekçeli kararı açıklama oturumunda yeni ve önemli bilgiler aktardı.

Gerekçeli kararda, 26 Eylül 1999’da, Belçika’nın Knokke kentinde düzenlenen operasyonun sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Knokke’da basılan evde Musa Asoğlu, Fehriye Erdal, Dursun Karataş, Zerrin Sarı, Kaya Saz ve Şükriye Akar Özordulu isimli teröristlerin bulunduğunun tespit edildiğini ve sabit görüldüğünü bildiren mahkeme, aynı evde bulunup kaçanlar arasında kimliği belirlenemeyen bir kişinin daha yer aldığını ifade etti.

Mahkeme, Knokke baskınının önemini anlatırken, burada terör örgütü DHKP-C’nin “merkez hücresinin” söz konusu olduğunu bildirdi.

Gerekçeli kararda, Knokke operasyonu sırasında ele geçirilen malzeme ve belgelerin bir kısmı şöyle sıralandı:

Çok sayıda cep telefonu ve telefon kartı, yüzlerce kişiye ait fotoğraflar, uydu anteni ve telefonları, ağır ve hafif silahlar, susturucular, ateşleme cihazları, Türkiye’de öldürülmüş ve öldürülecek kişilerin isimleri, başarılı ve başarısız suikastların raporları, giysiler, bilgisayarlar, tercüme sistemleri, radikal dinci ve devrimci örgütler hakkında bilgi raporları, dinamit ve uranyum satın alma bilgileri, üniversite faaliyetleriyle ilgili notlar, örgüte katılmak isteyen kişilerin özgeçmişleri, haraç toplama raporları, silah fotoğrafları ve fiyat listeleri, casusluk malzemelerine ilişkin belge ve bilgiler, gerilla eğitim kampları el kitapları, sahte pasaportlar, kod adları, örgütü MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ihbar eden örgüt üyelerinin listesi, ABD’ye yönelik suikast planları, örgüt içi infaz resimleri, soğuk damgalar, Alman, Hollanda ve Belçika paraları, çok sayıda boş Türk kimlik kartı ve pasaportu, Baro’ya ait sahte avukat kartları, sahte ehliyetler.

Gent Temyiz Mahkemesi, gerekçeli kararda, sanık avukatlarının bazı itirazlarını da geri çevirerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütü DHKP-C tarafından hedef alındığını, dolayısıyla mahkemede müdahil taraf olabileceğini ifade etti.

Sanık avukatlarının, mahkemenin yetkisizlik kararı alması talebi de geri çevrildi. Mahkeme, terör örgütünün tek hedefinin Türk Devleti olmadığını, insanlara ve topluma zarar verdiğini belirtti. Gent Temyiz Mahkemesi, terör örgütünün başka ülkelerde Belçika bağlantılı eylemlerini de dikkate aldığını bildirdi. Gerekçeli karar açıklaması devam ediyor. Bu açıklamanın sonunda, önümüzdeki saatlerde, sanıklara verilen cezalar duyurulacak.

 

1140070cookie-checkBelçika mahkemesi: DHKP-C teröristtir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.