“Ben casus değilim”

Haravgi gazetesine demeç veren Murat, aleyhinde böyle haberler çıkmasının kendisinde hayal kırıklığı yarattığını, fakat bunun Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için mücadele etmekten alıkoymadığını belirtti.

Murat, konferansa katılmasını olumsuz olarak karşılayan bazı milliyetçiler olduğunu ve kendisine tepki göstereceklerini bildiğini söyledi.

Yunanistan’daki “Kıbrıs Örgütleri” Federasyonu’nun kendisine tepki gösterdiğini kaydeden Murat, Kıbrıs Türk toplumundan kendisine henüz herhangi bir tepki gelmediğini, Türk basınında yalnızca, kendisi aleyhinde Rum basınında çıkan haberlerin aktarıldığını belirtti. Murat, “Tepki geleceğini biliyorum, göreceğiz” dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın çözümün temeline ilişkin tezi ile ilgili olarak ise Murat, bu tezlere tamamen katıldığını söyledi.

Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu’dan herhangi bir devlet sırrı öğrenip öğrenmediğine ilişkin bir soruya ise Murat, gülerek yanıt verdi ve aleyhinde çıkan bu haberlerin asılsız olduğunu ve kendisi gibi barış için mücadele eden biri için bu gibi şeyler söyleyemeyeceklerini ifade etti.

Dış Rum Gençliği’nin (NEPOMAK), milliyetçilerin çabalarına rağmen önyargılar olmaksızın kendisini kucakladığını belirten Murat, NEPOMAK’ın Kıbrıslı Türklere karşı açık görüşlü olduklarını ve karşılıklı olarak birbirlerini anlayabildiklerini söyledi.

NEPOMAK üyesi Stavros Polivios da Murat’la ilgili açıklamalarda bulunarak, Murat’ın Yunanistan’daki Rum topluluğunun aktif bir üyesi olduğunu ve Yunanistan’daki Rum topluluğunda, “Kıbrıslıların hangi toplumdan olduğuyla ilgili herhangi bir ayrım yapılmadığını” savundu.

Polivios, bir Kıbrıslı Türk olan Murat’ın Dış Rumlar Konferansı’na katılımı konusunun, NEPOMAK Merkez Konseyi’nde görüşüldüğünü ve konferansa katılımının uygun görüldüğünü kaydetti.

1508730cookie-check“Ben casus değilim”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.