‘Ben izin verdim’

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kendi adını taşıyan torunu Rauf Kürşat’ın, Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına kimlik alabilmek için başvurmadan önce kendisine danıştığını açıkladı.

‘Torunum izin istedi, araştırdık bu yönde bir yasak yok. Zaten binlerce genç alıyor. Bu haktır. Rumların 1963’te gasp ettiği Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır’ diyen Denktaş, bugüne kadar Rumlardan kimlik ve pasaport alanlara ‘hain’ demediğini söyledi. KKTC Lideri, ‘Kim dediğimi ispatlarsa gelsin önüme koysun. Geçmişte dediysem de farklı bir olay içindir izah ederiz’ diye konuştu.

11 TORUNU VAR

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, ölen oğlu Raif’ten 3, Serdar’dan 3, kızı Değer’den 3 ve küçük kızı Ender’den 2 olmak üzere toplam 11 torunu bulunuyor. 4 çocuğundan 3’ü birer erkek çocuklarına Rauf adını verdi. Bu nedenle Dede Rauf Denktaş’ın iki oğlundan, 2 tane Rauf Denktaş adı taşıyan, kızı Değer’den de Rauf Kürşat adı taşıyan torunu bulunuyor. Değer Kürşat’ın oğlu Rauf Kürşat, İngiltere’de AB vatandaşlarına tanınan ucuz eğitimden yararlanmak için Rumlara kimlik başvurusunda bulunmuştu.

100 BİN BAŞVURU

KKTC’de 100 bine yakın Kıbrıslı Türk özellikle Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsil ederek AB’ye tam üye olmasından sonra kimlik başvurusunda bulundu. Rum Yönetimi, 50 binden fazla Türkiye kökenli KKTC vatandaşını ‘yerleşik ve işgalci’ diye niteleyerek kimlik vermiyor.

1094260cookie-check‘Ben izin verdim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.