‘Beni karanlık bir güç zehirledi’

Ergenekon davasından beraat ettikten sonra aktif siyasete atılan Özkan, özgürlüğüne kavuştuktan sonra karaciğer yetmezliği yaşamaya başladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ergenekon kumpasında 6 yıl boyunca Silivri Cezaevi’nde tutuıklu kaldı.

Yapılan tetkikler sonucunda zehirlendiği tespit edilen Özkan’ın vücudunda kimyasal ve radyoaktif DDT8, strontium ve sezyum maddelerine rastlandı.

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul tarafından tedavisine başlanan ve Almanya’da kök hücre tedavisi gören Tuncay Özkan, akabinde 6 ay boyunca karantina hayatı yaşamak zorunda kaldı.

Tedavisine devam edilen Özkan yaşadıklarını anlatırken “Gizli bir el, karanlık bir yapı tarafından zehirlendim. cezaevinde hakim olan güç FETÖ’ydü. Ancak ortada somut deliller olmadan şu aşamada suçlamalarda bulunamam” dedi.

TÜRKİYE’DE YASAKLANMIŞ BİR MADDE

FETÖ’ye karşı sürdürülen haklı mücadelenin kesintisiz devam etmesi gerektiğini dile getiren Özkan şöyle devam etti:

“Silivri Cezaevi’nde olduğum 2009 yılında el ve ayaklarım portakal sarısı rengine bürünmeye başladı. Sarılıklar 2010’dan itibaren artmaya başladı. 2011’de bu kez vücudumda yaralar çıkmaya başladı ve 68 kiloya kadar düştüm. Üniversite hastanelerine gönderilmiyorduk. Özgürlüğüme kavuştuktan sonra yapılan tetkiklerde DDT, 8, strontium ve sezyum kimyasallarına rastlandı. Doktorum zehirlendiğimi söyledi. DDT, Türkiye’de yasaklamış kimyasal zehir ihtiva eden bir tarım ilacı. Toksit zehirlenme nedeniyle karaciğer yetmezliği yaşadım. Ancak kök hücre tedavisi olumlu cevap verdi. Bu ay sonunda Almanya’ya giderek kontrollerden geçeceğim. Vücudumda tespit edilen maddeler bünyeden hemen atılamıyor. 10 yıl sonra da tespit edilecek maddeler olduğundan zaman geçse bile zehirlenme konusu gündeme gelecektir.” Milliyet / Mert İnan

2018580cookie-check‘Beni karanlık bir güç zehirledi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.