‘Beni öldürecekseniz, kurşuna dizin’

Açlık grevinden sonra kaldırıldığı hastaneden bugün mahkemeye getirilen Saddam, yargıca hakkında idam cezası vermesi halinde kendisinin bir asker olduğunu unutmamasını istedi. Saddam Hüseyin, asker olduğu için bir adi suçlu gibi asılmak yerine kurşuna dizilmesi gerektiğini kaydetti.

Başyargıç Rauf Abdurrahman da, yargılama sürecinin halen sürdüğünü ve henüz bir karara varılmadığını hatırlattı. Irak’ta idam cezaları, genellikle asılarak uygulanıyor.
 Mahkemenin, Amerikan işgalinin yasadışı adaletsiz bir aracı olduğu iddialarını yineleyen Saddam Hüseyin, başyargıca şunları söyledi:

“Eğer gerçek bir Iraklı olsaydınız, ülkenizin olağanüstü koşullardan geçtiğini bilirdiniz. Biz yalnızca bu işgale karşı direnmiyoruz, biz bunları tanımıyoruz. Sözde bir hükümetin atanması ve sizin temsil ettiğiniz bu mahkeme gibi alınan hiçbir kararı kabul etmiyoruz.”
 Açlık grevi nedeniyle kaldırıldığı hastaneden mahkemeye zorla getirildiğini belirten Saddam, “Amerikalılar arzum dışında gelmemde direttiler. Bu adil değil” dedi.

Saddam’ın sözünü kesen Başyargıç Abdurrahman da, Saddam’ın sağlık raporlarının elinde bulunduğunu, buna göre sağlığının iyi olduğunu söyledi. Saddam Hüseyin ise “Hasta olduğumu söylemedim, açlık grevindeydim” cevabını verdi. 

Koyu renk bir takım elbise giyen ve elinde Kur’an-ı Kerim bulunan Saddam Hüseyin, zayıflamış göründüğü duruşmanın başında “Mahkemeye gelmek benim tercihim değildi. Mahkemeye gelmek istemediğime ilişkin size bir dilekçe yazdım, ancak onlar beni isteğim dışında getirdiler.  8 Temmuzdan beri açlık grevindeydim” demişti.   

7 Temmuz akşamı yemek almayarak açlık grevine başlayan Saddam Hüseyin, pazar gününe denk gelen açlık grevinin 17. gününde sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

69 yaşındaki devrik lider, 19 Ekimde başlayan ve 1980’li yıllarda Duceyl katliamıyla ilgili olarak yargılandıkları davanın pazartesi günkü duruşmasına katılmamıştı.

1132910cookie-check‘Beni öldürecekseniz, kurşuna dizin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.