Berfo Nine’nin oğlu Kars’ta katledilmiş

TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu’nun bile araştırdığı, 9 Ekim 1980’den bu yana haber alınamayan Kırbayır’ın Kars’ta işkence ve kötü muamele sonucu öldürüldüğü kesinleşti. Kars Emniyet Müdürlüğü’nün, ailesinin işkence sonucu öldüğü iddiası üzerine başlattığı soruşturmadaki sorgulama sırasında kaçtığını iddia ettiği Kırbayır’la ilgili hazırlanan belgelerde “öldüğü tarih” karşısına da “kayıp” yazıldığı ortaya çıktı.

Sorgulama sırasında kaçtı dediler

Kırbayır’la ilgili belgede, “olayın cereyan şekli” başlıklı bölümünde ise şöyle denildi: “Kars Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulaması yapılırken 09.10.1980 tarihinde firar eden sanık bugüne kadar yakalanamamıştır. Ailesinin işkence ile öldüğü iddiası üzerine açılan soruşturmada sorgulama sırasında kaçan sanığın yapılan tahkikat ve operasyonlarda yakalanamadığı ancak İran’a kaçtığı şeklinde duyumlar alındığı anlaşılmış olup 14.8.1981 gün AD.MÜŞ.1981/597-2809 sayılı 9’uncu Kolordu Komutanlığı’nın soruşturması devam etmektedir.”

Kırbayır’ın akıbeti, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’ndan kurulan alt komisyonca da araştırılmıştı. Komisyonun o dönemdeki Başkanı Zafer Üskül, “Komisyonumuz Kırbayır’ın sorgulama sırasında kendisine yapılan işkenceden kaynaklanarak yaşamını yitirdiği kanaatine varmıştır” demişti. (Milliyet)

1346110cookie-checkBerfo Nine’nin oğlu Kars’ta katledilmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.