Berlusconi: Kürtajı BM yasaklasın

Prodi hükümetinin düşmesinin ardından önümüzdeki nisan  ayında genel seçime gidecek İtalya’da Partito della Libertà (Özgürlük Partisi) lideri Silvio Berlusconi, secim kampanyasını başlattı. Son 30 yılda 1 milyar kürtaj vakası yaşanmasını “dram” olarak niteleyen Berlusconi, Birleşmiş Milletler’in ölüm cezası kararında olduğu gibi, kürtajı durduracak yasal bir uygulama konusunda adım atması gerektiğini söyledi…
 
İtalya’da kürtaj uygulamasını tanımlayan 194. maddenin kadının bağımsızlık, yeni doğanın yaşam hakkı ve tıbbi etik çerçevesinde bütünüyle yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Berlusconi, BM’nin döllenmeyle başlayan ve ölüme dek giden giden sureçte cenine yaşama hakkı tanıması gerektiğini açıkladı. Masum canlıların katledilmesinin önüne ancak BM’nin alacağı bir yasal durdurma kararıyla gecilebileceğini söyledi.
 
Nisan 2008 secimlerini kazanma şansı yüksek görünen sağ ittifak partilerinin destek verdigi kürtaj yasasına yönelik yorumlar, sol partilerin temsilcileri, kadın dernekleri ve sendikalar tarafından protesto edildi.
 
Berlusconi önceki gün Milano’da San Babila Meydanı’nda başlattığı seçim kampanyasında yeniden başbakan olması durumunda oturma izni olmayan yasa dışı göçmenler ve cingene vatandaşlar konusunda mücadele başlatacaklarını da duyurdu.
 
Milano Belediye Baskanı Letizia Moratti’nin önerisi ile oturma izni olmayan yabancı ülke vatandaşlarının çocuklarının Milano ve çevresindeki ana okullarına devam etmesini engelleyen uygulama ise şimdilik yürürlükten kaldırıldı.

1166650cookie-checkBerlusconi: Kürtajı BM yasaklasın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.