Berlusconi’ye yargı yolu göründü

İtalya’da Yüksek Mahkeme ‘dokunulmazlık yasasını’ iptal etti

15 yargıcın katıldığı ve iki gün devam eden.duruşma sonrasında alınan karar, İtalya başbakanı Berlusconi’nın adının karışıtığı iddia edilen şirketleriyle ilgili yolsuzluk, mafya örgütleriyle bağlantısı ve seks skandalı gibi farklı konularda yargılanmasının önünü açacak.

Kararın ardından ikametgâhından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Berlusconi, “istifa ya da erken şeçim yoluna başvurmaksızın yola devam etme kararı” aldığını belirterek, “Hiçbir şey umurumda değil. Dokunulmazlık olsa da olmasa da yola devam. Beş yıl boyunca iktidarda olacağız. Anayasa Mahkemesi solcuların elinde. 11 üyenin solcu olduğu bir mahkemenin dokunulmazlık yaşasına onay vereceğine zaten inanmıyordum” dedi.

Berlusconi için referendum

Hükümet ortağı Kuzey Birliği’nin lideri Umberto Bossi mahkemenin kararını açıklamasından önce yaptığı yorumda yaşanın iptali yönünde bir karar çıkması durumunda partisinin yerel seçimleri “Berlusconi için bir referenduma” dönüştürebileceğini söyledi ve “Halkı sürükleyeceğiz. Yüksek Mahkeme’nin halkın tepkisini çekmek isteyeceğini düşünmüyoruz” diye konuştu.

Bossı’nin duruşma devam ederken yaptığı değerlendirme muhalefetin tepkisine neden olurken İtalyan Komünistleri Partisi’nden yapılan açıklamada Kuzey Birliği liderinin mahkemeye baskı yaptığı ve etkilemeye çalıştığı yorumunda bulunuldu.

Berlusconi ise mahkemeden çıkacak kararı beklerken yargıçların sözkonusu yaşayı iptal etmesi durumunda yargılanmaktan ürkmediğini ve oy kaygısının olmadığını hatırlatarak, bugün seçime gidilse partisinin Kuzey Birliği olmadan da seçimleri tek başına kazanabileceğini iddia etti.

Berlusconi Yüksek Mahkeme’nin kararını başbakanlık konutunda hükümet ortağı Umberto Bossı, Bossı’nin siyasete hazırladığı oğlu Renzo Bossi ve partili bazı bakanlarca karşıladı.

1193730cookie-checkBerlusconi’ye yargı yolu göründü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.