Beyaz Güvercin son yolculuğunda

DSP eski genel başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i sonsuzluğa uğurladık.


Beyaz Güvercin artık son yolculuğunda…


Bir hastane odasının ilaç kokan atmosferinde, beyaz çarşaflar üzerinde onurlu bir yaşamın, son nefesini veren “sayın” Ecevit’le birlikte, ne hazindir ki; sevgi, saygı, azim, mücadele, vatanseverlik ve dürüstlük dolu bir tarih de kapandı!..


“Sayın” Ecevit, günlerdir sağlığı konusunda kendisinde iyi bir haber almak için hastane önünde çadırlarda gözyaşlarıyla nöbet tutan, kendisine vefa duyguları ile bağlı insanların ve ülkenin çeşitli yörelerinde gerçek Ecevit sevgisi ile dolu kalplerin duaları ile yaşama tutunmaya çalışırken, tüm iyi dilek ve temennilere  karşın, ne yazık ki 81 yıldır çarpan yürekte artık yaşam çırpınışları durdu! 


Yıllar öncesinin, seçim meydanlarındaki “mavi gömlekli” halk adamı “KARAOĞLAN”,  uzun siyasi yaşamını; hiç hak etmediği biçimde, “sivil darbe” diye nitelenebilecek bir seçim yenilgisi sonrasında, geçtiğimiz yıl noktalarken; her şeye karşın “vefalı yüreklere” sarsılmaz bir Ecevit sevgisini kazıyarak, siyaset finalini göğüslemiş oluyordu.


Siyasete “saygınlık” kazandıran,  sol ideolojiye gönül vermiş halk katmanlarının her zaman sevgiyle andıkları “KARAOĞLAN”, uzun siyasi yaşamında, göğsünde her zaman tarihte çok az siyasetçiye nasip olmuş bir onur nişanı taşıdı,  o nişanın adı “DÜRÜSTLÜK” tü!


İktidar makamlarına; Doğu kapısından hiçbir şeyi olmadan girip tatlı koltuklara oturanların; üç beş yıl sonra iktidar sürelerinin bitiminde Batı kapısından, mutlu, müreffeh, muzaffer bir “ZENGİN” olarak ayrılmalarının değişmez siyaset tablosunda; o hiçbir zaman “madde” ye yenik düşmemiş, şaşalı dünya nimetlerine tutsak olmamış, ONURUN, NAMUSUN, DÜRÜSTLÜĞÜN ve ŞEREFLİ OLMANIN yolundan sapmamış bir dava adamı olarak; Türk halkının  yüreğinde ki  “sevgi havuzunda”  hak etmiş olduğu onurla yücelmiştir!


Yaşamı boyunca, geçirmiş olduğu ihtilallerde bile, inandığı demokratik sol çizgiden dönmemiş, zamana ve zemine göre hareket eden kukla bir siyasetçi olmamanın haklı gururuyla, siyasetteki onurlu yoluna devam etmiştir. Birlikte yola çıkmış olduğu kimi dava arkadaşlarının, ihanetine uğradığında, her şeyi sineye çekerek, tek başına da olsa, siyasi mücadelesine her zaman ki azim ve kararlılığı ile devam etmiştir.


Onun önde gelen en büyük insani özelliği, bugün ülkemiz siyaset arenasında yer alan pek çok lider ve siyaset adamında olmayan yönüydü! Ecevit’i Ecevit yapan bu özelliği, siyasi yaşamında söylemi ile eyleminin her zaman çakışmış
olmasıydı. Özel ya da siyasi yaşamında halka ve hiç kimseye yalan söylemedi!


Tam bir halk adamı olarak yaşamını sürdürdü. Her zaman halkın içinde oldu ve halk gibi yaşadı. Hiçbir maddi zenginliği yoktu.  Villa, yat, kat, lüks araba gibi dünyevi varlıklar onun yaşam tablosunda asla yer almadı. Kullandığı makam arabasının bile halkının kullanmakta olduğu sıradan arabalardan farkı yoktu!


İki yüzlülük, Takiyye, döneklik, kuklalık, “ben değiştimcilik”, işgal ettiği devlet makamlarının avantajını kullanarak, yakınlarına geniş olanaklar ve rantlar sağlamak ve köşeyi dönmek gibi “siyaset pislikleri”, dürüstlükle yücelen politik yaşamına hiç bulaşmadı…


Derin bir sevgiyle bağlı olduğu eşiyle, siyasetin ve işgal ettiği makamların avantajını kullanarak ihtiraslı ve köşe dönmeli zenginlik planlarından hep uzak kaldı. İddiasız, şaşaasız yaşamlarında, mutluluğu sıradan bir halk insanının olanaklarına sahip olarak mütevazi yuvalarında, halkın içinde yaşayarak ve halkının yaşam sıkıntısı ve acılarını paylaşarak aradı…


Demokratik sol ideolojinin “Sayın” Ecevit’ten sonra nöbeti devralmış bulunan  genel başkanlarının şahsında; dürüstlüğün, özverinin, nezaketin, cesaret ve azmin sembolü Ecevit’in ilkelerine ve hatırasına bağlı olarak yaşatılması;  soldan büyük umut bekleyen ve halen umutsuzluk girdabında çalkalanmakta olan, emperyalist saldırılar altında geleceği karamakta olan kitleler adına, tarihi bir görev olacaktır..  


Türk halkının bir zamanlar adını taşa toprağa yazmış olduğu büyük insan, dürüstlüğün, onurun abidesi sevgili KARAOĞLAN!
İlkelerini ve hatıranı her zaman sevgi ve saygı ve minnet duyguları ile anacağız!
Seni UNUTMAYACAĞIZ!
Mezarında ışıklar içinde yat!..


____________


* [email protected]

694050cookie-checkBeyaz Güvercin son yolculuğunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.