Beyaz Saray: ABD, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yapacağı operasyona destek vermeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Pazar akşamı yaptıkları telefon görüşmesinde Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki olası askeri operasyonu ile güvenli bölge konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölgenin şart olduğunu belirtti ve ABD’nin ikili mutabakatın gerekliliklerini yerine getirmemesinden ötürü duyduğu rahatsızlığı iletti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise son iki yıldır bölgede yakalanmış olan tüm IŞİD militanlarından bundan böyle Türkiye’nin Türkiye’nin sorumlu olacağı belirtildi ve “ABD, ülkenin vergi mükellefleri üzerinde büyük bir yük haline gelecek bu şahısları yıllarca tutmayacak” dendi.

Beyaz Saray sözcüsü Stephanie Grisham’ın yazılı açıklamasında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde uzun süredir planladığı operasyon için yakın zamanda harekete geçeceği hatırlatılırken, ABD’nin bu operasyona dahil olmayacağı, askeri destek vermeyeceği ve “IŞİD’i yenilgiye uğratan” Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı: Rahatsızlık dile getirildi

Anadolu Ajansı’nın aktardığı Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre, görüşmede Erdoğan “PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşünü sağlayacak koşulların oluşturulması için güvenli bölgenin şart olduğunu” ifade etti.

2340680cookie-checkBeyaz Saray: ABD, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yapacağı operasyona destek vermeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.