Beyaz Saray: Trump, asker çekeceklerini Erdoğan’a iletti

Beyaz Saray, “Erdoğan ve Trump sık sık telefonda görüşüyor. Trump, asker çekeceklerini Erdoğan’a iletti” açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray tarafından verilen Suriye brifinginde, “Erdoğan ve Trump sık sık telefonda görüşüyor. Trump, asker çekeceklerini Erdoğan’a iletti. Trump, son iki yıldır Suriye’den çıkmak istiyordu. ABD’nin amacı Suriye’deki iç savaşı bitirmek değil, DAEŞ’i yenmekti” denildi.

Brifing’i Trump’ın Orta Doğu danışmanlarından biri verdi. Danışman gelen bir soru üzerine Trump ve Erdoğan’ın sık sık görüştüklerini söyledi. Cuma günkü telefon görüşmesinde ABD Başkanı’nın asker çekecekleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdiği belirtildi. Danışman ABD’nin Suriye’de iç savaşı bitirmek için değil DAEŞ’i yenmek için bulunduğunu söyledi. DAEŞ’in yenildiğini belirten yetkili, bu nedenle ABD askerlerinin Suriye’den çekileceğini ifade etti.

Brifingde çekilme takviminin Pentagon tarafından belirleneceği de açıklandı. Danışman ayrıca Donald Trump’ın kararını alırken Dışişleri bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı James Mattis’e danışmadığını da söyledi.

2255700cookie-checkBeyaz Saray: Trump, asker çekeceklerini Erdoğan’a iletti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.