‘Beyinlerin yıkandığı camilere Suudi desteği’

Bu cami ve medreselerin ise, Suudi Arabistan tarafından finanse edildiği iddiasına da yer verildi.


İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’da yayınlanan Irak sorununa ilişkin bir makalede, ABD’nin Vietnam’ı kaybettiği dönemde Nixon yönetiminin yürüttüğü sessiz diplomasinin sonucunda Çin ile diplomatik ilişkilerin kurulduğu anımsatılarak, bunun da küresel güvenlik açısından Vietnam kaybından çok daha önemli olduğu kaydedildi.
“ABD’nin Irak politikası küllerinden benzer bir diplomatik anka kuşunun yükselebileceği” görüşü öne sürüldüğü makalede, İran’a yönelik diplomatik açılımın Irak’ın istikrarlaşmasına yardımcı olabileceği, İran’ın değişmesini de sağlayabileceği belirtildi.


SUUDİLER FİNANSE EDİYOR


Bunun sonucunda da İsrail’e yönelik önemli bir tehdidin ortadan kalması sağlanırken Şii İran’ın, “Sünni kökten dinciliği türü ile dünya çapındaki İslamcı terörizmi ve aşırılığının en büyük ilham kaynağı olan Suudi Arabistan’ın dini etkinliği”nin karşısında bir denge unsurunu oluşturabileceği iddia edildi. Makale şöyle devam edildi:


“Çünkü çoğu İslamcı teröristlerin beyinin yıkandığı ve eğitildiği Pakistan, Afganistan, Türkiye, Endonezya, Kuzey Afrika ve giderek artan bir biçimde İngiltere ve Avrupa’daki Sünni camii ve medreselere finansman sağlayan İran değil, Suudi Arabistan’dır.”  (ANKA)


 

1035510cookie-check‘Beyinlerin yıkandığı camilere Suudi desteği’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.