Biden, Afganistan’dan çekilme kararının arkasında durdu

Biden, Afganistan’dan çekilme kararının arkasında durdu: ‘Afganların kendi ülkeleri için savaşmadığı bir ortamda ABD askerleri ölmemeli’

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Afganistan’dan çekilme kararının tamamen arkasında olduğunu söyleyen Biden, Afgan güvenlik güçlerinin kendi ülkeleri için savaşmaya gönüllü olmadığı bir ortamda ABD askerlerinin savaşmayacağını ve savaşmaması gerektiğini söyledi.

Quote Message: Afganistan’a 20 yıl önce açık hedeflerle gittim. El Kaide’nin orayı üs olarak kullanmamasını garanti etmek için. Bunu başardık.”
Afganistan’a 20 yıl önce açık hedeflerle gittim. El Kaide’nin orayı üs olarak kullanmamasını garanti etmek için. Bunu başardık.

Hedefimizin terörizm karşıtlığına odaklanması gerektiğini hep söyledim. Ülkenin inşa edilmesi Afganistan’daki hedeflerimiz arasında değildi. Günümüzde terör tehdidi daha çok ülkeye yayıldı.

Tahliye operasyonuna müdahale etmesi ya da ABD askerlerine saldırması durumunda sert ve hızlı karşılık vereceğimizi Taliban’a ilettik.”

Biden, Washington’ın Afganistan’da diplomasiye alan açmaya çalışacağını söyleyerek, “Artık mümkün olan şeylere odaklanmış durumdayız. İnsan hakları, dış politikamızın merkezinde durmaya devam edecek. Ama bunu sonu gelmeyen askeri operasyonlarla yapmayacağız” dedi.

2540960cookie-checkBiden, Afganistan’dan çekilme kararının arkasında durdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.