Biden: Bir ülkeyi yeniden inşa etmek için askeri operasyon düzenleme dönemi sona erdi

ABD Başkanı Joe Biden, “300 binden fazla Afgan ordusunun Taliban’la olan iç savaşta daha ciddi mücadele edeceğini düşündük. Bu varsayım yanlış çıktı” dedi.

Biden, “Afganistan’daki kararımız diğer ülkeler için de geçerli olacak. Bir ülkeyi yeniden inşa etmek için askeri operasyon düzenleme dönemi sona erdi” ifadelerini kullandı. Biden, ABD’nin 120 binden fazla kişiyi tahliye ettiğini söyledi.

“VARSAYIM YANLIŞ ÇIKTI”
Biden, ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecinin tamamlanmasının ardından Beyaz Saray’da bir konuşma yaptı. Biden’ın açıklamaları şöyle:

“Geçen gece Kabil’de, ABD Afganistan’daki 20 yıllık savaşını bitirdi. Bu, ABD tarihindeki en uzun savaştı.

IŞİD Horasan teröristlerinin de sürekli kalabalığın içinde olmasını bilmelerine rağmen bunu yaptılar. Diplomasi ekipleri ve istihbarat ekiplerimiz işlerini iyi yaptılar. 20 asker yaralandı, 13 kahraman hayatını kaybetti.

Nisanda bir karar verdim bu savaşı bitirmek için. 300 binden fazla Afgan ordusunun Taliban’la olan iç savaşta daha ciddi mücadele edeceğini düşündük. Bu varsayım yanlış çıktı. Yine de ekibimize talimat verdik. Bu duruma hazırdık. Onlar ve Afganistan halkının çöküşünü izlerken, cumhurbaşkanı ülkeden kaçarken biz hazırdık.

6 bin askerin Kabil’e gitmesine izin verdim Kabil Havalimanı’nı koruması için. Marttan beri Afganistan’daki ABD’lilere 19 defa ulaştık. Onları uyardık, ‘Çıkmanıza yardımcı olalım’ dedik.”

2545610cookie-checkBiden: Bir ülkeyi yeniden inşa etmek için askeri operasyon düzenleme dönemi sona erdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.