Biden: Bu yarışı kazanacağız

ABD’de seçimin dördüncü gününde sonuçları takip ettiği Delaware’de yarışı önde götüren Demokratların adayı Joe Biden, kameraların karşısına çıktı.

Zafer konuşması yapmadı ancak yarışı önde götürdüğünü ve on yıllardır Cumhuriyetçilere oy veren eyaletleri de almaya yakın olduğunu hatırlatarak “Seçimi kazanacağız” dedi:

“Net bir çoğunlukla, Amerikan ulusu bizi destekliyor. Sayılar açık ve ortada, seçimi biz kazanacağız. 74 milyonun üzerinde oy aldık. Bu sayı, ABD tarihinde herhangi bir başkanın aldığı oydan daha fazla.”

Amerikalıların “Covid-19 salgınıyla mücadelede, ekonomik sorunlarda, iklim değişikliğinde ve sistematik ırkçılık konusunda harekete geçilmesini istediğini” belirten Biden, yeni planlar için başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’le çalışmaya başladıklarını, birok kişinin salgında hayatta kalabileceğini söyledi.

“Sakin kalmalıyız, tüm oylar sayılırken süreç işlemeli. Demokrasi iş başında. Oylarınız sayılacak. Bazı insanların sayımı durdurmak için ne kadar çabaladığı umrumda değil, buna izin vermeyeceğim.”

Biden’ın rakibi Donald Trump, bazı eyaletlerde postayla gelen oyların “yasadışı” olduğunu iddia ediyor ve oy sayımının durdurulmasını talep ediyor. Ancak şimdiye kadar kanıt sunmadan yaptığı bu talebi hibçir mahkeme kabul etmedi.

KRİTİK 4 EYALETTE SON DURUM

ABD’de seçimin düğümlendiği dört eyalette sayım işlemi devam ediyor. Buralarda oyların önemli bir bölümü sayılmış durumda.

Biden’ın Donald Trump ile başkanlık koltuğu arasında 17 seçici kurul delegesi bulunuyor.

Son olarak Cuma akşamı konuşan Biden, zafer ilan etmekten bir adım geride duran bir açıklama yaparak, “Seçimi kazanacağız” dedi.

Asıl kritik olan dört eyalette son durum ise şöyle:

Pennsylvania’da Biden28 bin 883 oyla önde gidiyor. Biden yalnızca burada kazansa bile kendisine yeterli olan delege sayısını elde ederek 270 sayısına ulaşabilir.

Arizona’da da durum benzer. Joe Biden’ın bu eyalette Trump ile arasında 29 bin 861 oy fark bulunuyor.

Nevada’daki fark ise yine Biden lehine 22 bin 657.

Georgia’da iki aday arasındaki fark ise diğer eyaletlerden çok daha yakın. Burada Biden yalnızca 7 bin 248 oy ile önde bulunuyor. Eyalet yetkilileri oy farkının az olması nedeniyle yeniden sayım yapılacağını açıklamış durumda bulunuyor.

2466340cookie-checkBiden: Bu yarışı kazanacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.