Bilim insanları Taşeli Platosunu anlatacak

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE- Taşın, suyun ve biyolojik çeşitliliğin coğrafyası Taşeli Platosunun bilinmeyen yönleri, 21 Ağustos Cuma akşamı video konferansla anlatılacak…
Orta Toroslarda, Antalya, Mersin ve Karaman illerinin sınırlarında yer alan Taşeli Platosu biyolojik çeşitlilik ve jeolojik açıdan Türkiye’nin önemli doğal alanlarını barındırıyor. Ancak bir yandan insan baskısı, bir yandan madencilik ve enerji projeleri Taşeli Platosunun sırlarını henüz keşfedilmeden yok ediyor. Bu sorunların önüne geçmek için harekete geçen Gündoğmuş Grubu, meslek odaları, yerel yönetimler ve bilim insanları ile birlikte Taşeli Platosunun milli park ilan edilerek koruma altına alınması için girişim başlattı. Bu kapsamda düzenlenecek olan ‘Taşeli Platosu Milli Park Projesi’ başlıklı video konferans, 21 Ağustos akşamı zoom üzerinden canlı yayınlanacak. Prof. Dr. Sacit Özer, Prof. Dr. Reyhan Küçük Erdoğan ve Doç. Dr. Nilüfer Kart Aktaş’ın önemli bilgiler aktaracağı video konferans ilgilenen vatandaşlarca da takip edilebilecek.

Taşeli Platosunun mili park olması için bir araya gelen Gündoğmuş Grubunun bu konudaki çalışmaları sürüyor. Taşeli Platosunun tehdit altındaki doğal dokusu ve jeolojik varlığının tanıtılması ve korunması için başlatılan girişim kapsamında Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi’nin ikincisini organize ettiği video konferans 21 Ağustos Cuma akşamı saat 20.00’den itibaren canlı yayınlanacak.

JEOLOG VE PEYZAJ MİMARLARI TAŞELİ PLATOSUNU ANLATACAK

Taşeli Platosunun doğal peyzaj değerlerinin ele alınacağı video konferansa, Dokuz Eylül Ün. Müh. Fak. Jeoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özer, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bl. Öğrt. Üy. Prof. Dr. Reyhan Küçük Erdoğan ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrt. Üy. Doç. Dr. Nilüfer Kart Aktaş’ın önemli bilgiler aktaracağı video konferans ilgilenen vatandaşlarca da takip edilebilecek.

VİDEO KONFERANSI CANLI İZLEMEK İÇİN

Taşeli Platosu hakkında önemli bilgilerin aktarılacağı video konferansı canlı olarak izlemek isteyenler şu bağlantıdan erişim sağlayabilecek: https://zoom.us/j/8224347940?pwd=VjhOK1hNcGF2eTFTWTNqbmMxMHh3dz09

 

2443320cookie-checkBilim insanları Taşeli Platosunu anlatacak
Önceki haberBiden: Diktatörlerle ahbaplık dönemi sona erecek
Sonraki haberOkullar Açılırken: Çocuğun Yararı ve Toplum Sağlığı
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.