Bir corona partisi daha çıktı

Boris Johnson’ın, corona virüs kısıtlamalarının sürdüğü dönemde verdiği partilerle ilgili suçlamalara bir yenisi daha eklendi. İngiltere Başbakanı ve eşi Carrie Symonds’ın Mayıs 2020’de e-posta ile çağrılan davetlilerle birlikte içkili bir etkinliğe katıldığı iddia edildi. Bunun üzerine muhalefet partileri konuyla ilgili soruşturma talep etti.
Resmi konutunda corona virüs kısıtlamalarına aykırı şekilde partiler organize ettiği ya da bu partileri önlemediği gerekçesiyle eleştirilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni bir suçlamayla karşı karşıya. Johnson’ın eleştirilerin hedefi haline gelmesinin nedeni ise özel kalem müdürü Martin Reynolds‘ın, dijital yazışmaları.
Reynolds’ın ülkede sıkı corona virüs kısıtlamalarının sürdüğü ve sosyal temasın son derece sınırlı olduğu Mayıs 2020’de, e-posta gönderdiği 100 kadar kişiyi Başbakanlık Konutu’nda içkili bir etkinliğe davet ettiği ortaya çıktı. BBC’ye konuşan iki görgü tanığı, Başbakan Johnson ve eşi Carrie Symonds‘ın da, 20 Mayıs 2020’de konutun bahçesindeki etkinliğe katıldığını söyledi.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamada corona virüs kısıtlamalarının ihlal edilip edilmediğiyle ilgili bağımsız soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Boris Johnson yine corona virüs partisiyle gündemde - 4

Londra Emniyet Müdürlüğü ise corona virüs kurallarının ihlal edildiğine yönelik iddialara yönelik kapsamlı haberlerle ilgili olarak, hükümetle temas halinde olduğunu açıkladı.

Boris Johnson yine corona virüs partisiyle gündemde - 5

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin genel başkan yardımcısı Angela Rayner, Başbakan Johnson’ı, toplumun diğer kesimleri için koyduğu kurallara uymamakla suçladı. İşçi Partisi, etkinliğe katıldığının ortaya çıkması halinde, Johnson’ın çok ciddi soruları yanıtlaması gerektiğini söyledi.
Liberal Demokrat Parti ise polise, iddiaları soruşturma çağrısı yaptı.

2577390cookie-checkBir corona partisi daha çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.