“Bir de silahsız deneyin”

Başbakan Erdoğan, kendi ifadesiyle moderatörlük yaptığı Kızılcahamam kampının kapanışında BDP’yi hedef aldı.

Erdoğan, bakanlarla birlikte 50 yakın milletvekilinin sorularını yanıtlarken, ağırlıklı olarak bölgesel sorunlar ve terörle mücadele konuşuldu.

Dün olduğu gibi bugün de BDP’ye yüklenen Erdoğan’a, BDP’nin boykotu nedeniyle vatandaşların yaşadığı sorunlar aktarıldı, korku atmaosferine dikkat çekildi.

“Başbakan Tayyip Erdoğan hangi haklara sahipse, benim Kürt vatandaşım da aynı hakka sahip” diyen Erdoğan BDP’yi şu sözlerle hedef aldı:

“Eğer dürüst ve samimiyseler, silahları bıraksınlar ve sandığa öyle gitsinler. Silahlarla, tehditlerle oy almak kolay. Bırak, benim halkım, Kürt kardeşim kendi iradesiyle oyunu kullansın. Bakalım o zaman ne kadar oy alacaksın. İşte onurlu oy, o uydur; alabiliyorsan. Ama şu anda aldığın oyun kıymetiharbiyesi yok.”

MEDYAYA YÜKLENDİ

Düşünce ve siyasi kanaatleri itibariyle kendilerinden farklı konumda olanlar bulunduğunu belirten Erdoğan, “Bu en doğal ve tabi haklarıdır. Ama birbirimize nefretle ve kinle bakmayalım” dedi ve konuşmaısnda medyaya da yüklendi.

”…Çünkü, onlar siyasetçiyi tayin ederlerdi bu ülkede. Çünkü, onlar siyasetçiyi köşeye sıkıştırır, köşeye sıkıştırdıktan sonra da siyasetçi de ‘Ne istiyorsun be adam?’ ve ondan sonra da şunu, şunu, şunu ver derdi. Siyasetçi de onu, onu, onu verirdi ve işler yolunda o şekilde giderdi. Ama bu iktidar, bunu yapmadığı için hiçbir zaman onlara şık ve şirin görünmeyecek….” şeklinde konuştu.

MYK VE BAŞÖRTÜSÜ

Öte yandan, yarın toplanacak partinin MYK’sında, CHP ile baştörtüsü konusunda aranacak uzlaşma için yol haritası belirlenecek.

CHP ile randevunun nasıl sağlanacağı, daha çözüm için anayasal ya da yasal değişiklik olup olmayacağı konuları masaya yatırılacak.

1263510cookie-check“Bir de silahsız deneyin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.