Bir Delinin Hatıra Defteri beğenildi

Londrama Oyuncuları tarafından hazırlanan sezonun ilk oyunu Bir Delinin Hatıra Defteri yoğun bir seyirci katılımıyla sahnelendi.

Umut Ulaş Er’in yönetip oyna­dığı 2 perdelik Nikolay Gogol’un eseri “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 16 Kasım cumartesi saat 20’de “22 Moorfield Road Tottenham N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER) oynandı.

Oyunun teknik kadrosunda Rahime Simpson, Fatma Binboğa, Bilgen Telli,Zeynep Güneş, Irmak Demir, Duygu Arslan yer alırken oyun sinema yönetmeni Suat Eroğlu tarafından kaydedildi.

Dünyadaki adaletsizliği bir delinin hatıra defterine aldığı notlar üzerinden sorgulayan oyun izleyenlerden büyük beğeni topladı. Bu sezon iki farklı oyunla daha seyirciyle buluşacaklarını dile detiren Umut Ulaş Er, Bir Delinin Hatıra Defter’ninse önümüzdeki haftalarda Londra’da sahnelenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sanatçı tiyatroyla ilgili düşünceleri, Bir Delinin Hatıra Defteri ve bundan sonraki çalışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Tiyatroda aradığım en önemli şey; oyun özüne sadık kalınarak sahnelenirken seyircilerin bir yaşantıya şahit oldukları hissine kapılmalarıdır. Perde kapandığında oyun zaten bitecektir. O ana kadar seyirci bir yaşantıya ne kadar içten bir şekilde tanık edilirse, o tanıklığın hayata yansıması da o kadar etkili olacaktır. Oyunu bir kez daha izlemek istediğini belirten seyircilerin olması ve bunu bana iletmeleri, derin bir tiyatro kültürü ve gözlemine sahip bir izleyiciden ‘Gogol’ün hakkını vermişsin’ sözünü işitmek, gösteri sonrası, tiyatroda oyun izlediğini unutarak akıl hastanesindeki bir hastaya yapılan işkencelere şahit olduğu hissine kapıldiğını belirten bir seyircinin salonda attiği çığlık, oyun adına mutluluk verici. Bu oyunun bu kadar etkili olmasında emeği geçen sahne gerisindeki tiyatrocu arkadaşlarıma ve bu oyunu destekleyen kurumlara da çok teşekkür ediyorum. Bir Delinin Hatıra Defteri oynanmaya devam edecek. Londrama Oyuncuları Olarak ayrıca bu sezon iki farklı oyunla daha sahnede olacağız. Farkımızda olan herkese bir kez daha selamlar.”

2352560cookie-checkBir Delinin Hatıra Defteri beğenildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.