Bir garip Orhan Veli anıldı

Beykoz Belediyesi, çocukluk ve gençlik yıllarını Beykoz’da geçiren Orhan Veli Kanık’ın ölüm yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenledi. Törende, şairin mezarına çiçekler bırakıldı, şiirleri okundu ve dua edildi.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Orhan Veli Kanık’ın Türk şiirinde vazgeçilmez bir yeri olduğuna dikkat çekerek, ”Kültürel değerlerimizi evrensel platformlara taşıyabilmek için öncelikle onlara sahip çıkmayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

Kanık’ın Beykoz’da yeniden gündeme getirilmesiyle birlikte özellikle gençler arasında şaire yönelik ilginin arttığını belirten Ergül, bu sayede ilçenin kültür yapısının gelişmesinde katkı sağladığını da ifade etti.

1914 yılında Beykoz Yalıköy Mahallesi İshakağa Yokuşu’ndaki evde dünyaya gelen Orhan Veli Kanık, çocukluk ve gençlik yıllarını Beykoz’da geçirdi.

Türk edebiyat tarihinde önemli bir çığır açan ve modern Türk şiirinde ”Garip şiir akımı”nın öncüsü olan Kanık, eserlerindeki doğal, gerçekçi yapı ve ince anlam yüküyle kendisine Türk şiirinde farklı bir yer edindi.

14 Kasım 1950 tarihinde İstanbul’da genç yaşta vefat eden şair, zamanının çoğunu geçirdiği Sarıyer Rumeli Hisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.

 

1140670cookie-checkBir garip Orhan Veli anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.