Bir helikopterin düştüğü doğrulandı

Günün erken saatlerinde Kobra model bir helikopteri düşürdüklerini açıklayan PKK en az 47 Türk askerini öldürdüklerini ileri sürüyor.


Türk yetkililer ise üç gün boyunca ölen asker sayısının toplam 15 olduğunu açıkladı. Yetkililere göre aynı süre içinde operasyonlarda öldürülen PKK’lı sayısı da yüzün üzerinde. (BBC)


İNGİLİZ BASININDA OPERASYON


İngiltere basını TSK’nin Kuzey Irak’a kara operasyonunu küçük haberlerle ele aldı…


The Independent on Sunday, “çatışmalar şiddetlenirken, Irak Türkiye’yi sınırlarına saygı göstermesi konusunda uyardı” diye yazdı. Gazete, ABD’nin harekat için Türkiye ile istihbarat paylaştığını ancak Ankara’dan operasyonlarını PKK hedefleriyle sınırlı tutmasını ve kısa sürede çekilmesini istediğini öne sürdü.


The Observer ise TSK’nın önümüzdeki günlerde kapsamlı saldırı hazırlığı içinde olduğunu yazdı. Gazete, bir İngiliz uzmanın şu sözlerini aktardı:


“Müdahelenin amacı güçlü bir sinyal vermek; Türkiye ‘biz egemen bir ulusuz ve güvenliğimiz tehdit altına girdiğinde harekete geçeriz’, diyor…


“Türk tankları Kürtlere saldırdı” diyen The Sunday Times da, Türkiye medyasında sınırı geçen asker sayısının binlerce olarak verilmesine karşın, bölgeden Kürt ve Amerikalı yetkililerin bu sayısı bir kaç yüz olarak verdiğini belirtti.


Gazete, şiddetli çatışmalara sahne olduğunu belirttiği harekatın amacının, PKK’ya askeri olduğu kadar psikolojik bir darbe de vurabilmek olduğunu aktardı.


The Sunday Telegraph “Türk şehirleri terör tehdidiyle karşı karşıya” başlığını attı. Gazete, Türk ordusu sınırı geçerken PKK, Türkiye sınırları içinde misilleme yapılmasından korkulduğunu öne sürdü.


Ankara’nın operasyonun iki hafta kadar sürebileceğini açıkladığını belirten gazete, bölgede istikrarın bozulması kaygılarının bulunduğunu belirtti.


Gazetenin haberine eşlik eden bir yorum yazısında da, bu harekatın PKK’ya ciddi bir darbe vurması olasılığının pek olmadığı görüşü öne sürüldü.

1018240cookie-checkBir helikopterin düştüğü doğrulandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.