Bir kap su, bir kap mama lütfen

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) 4 Ekim Dünya hayvan hakları günü dolayısıyla bugün itibari ile yurt geneli gönüllüleri aracılığı ile geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirterek doğa ve yaşam onlarında hakkı açıklamasını yaptı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “insanoğlu doğayı acımasızca kirletiyor ve yok ediyor. Dünya yalnızca bizim değil. Üzerinde bulunan her şeyin… Her canlının. Yarın 4 Ekim Dünya hayvan hakları günü. Toplum Biz insanların hakları bitti de, hayvanların ki mi kaldı gibi bir saplantı içinde. Yanlış. Onlarda canlı. Ve doğadaki her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Üstelik onlar bizim yaşamımızın ayrılmaz parçalarıdır. Hepsinin doğada ayrı bir yeri ve görevi vardır. Onları yok etmek, onları dışlamak ve en önemlisi onların yaşam hakkını elinden almak aslında kendi yaşamımızla oynamaktır. Yarın tüm vatandaşlarımızı doğaya, hayvanlara, sahip çıkmaya çağırıyorum. Çünkü doğaya, hayvanlara sahip çıkmak yaşama sahip çıkmaktır” dedi.

Göktaş, “Sokakta her gördüğünüz sahipsiz hayvan, zararlı değildir. Vurmayın. Kıymayın. Öldürmeyin. İşkence yapmayın. Zulüm etmeyin. Tabiat anayı bizler ellerinden bir şekilde alıyoruz. Ev, bina, iş yeri, beton yığını haline getiriyoruz. Hayvanlar saklanacak, gizlenecek, yatacak, barınacak, yiyecek bulamaz hale geliyorlar. Sokaklarda, asfalt yollarda bir lokma ekmek ve su için geziniyorlar. Lütfen ellerinden aldığımız doğa, yeşil alan, ağaçlık ortam ve benzeri doğal yaşam nedeniyle bu sahipsiz ve kimsesiz hayvanlar için kapılarınız önüne bir kap su, bir kap mama bırakınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız, zarar vermeyiniz” dedi.

Göktaş, “Biz yurt geneli 81 ilde gönüllülerimizle afişli duyurular hazırladık ve çalışma başlattık. Her yıl olduğu gibi bu yılda buna daha fazla dikkat edeceğiz. Onlarında bizim kadar yaşama hakkı var. Bu arada yarın bölgesinde yöresinde hayvan barınağı olan, il ve ilçelerde gezi ve incelemeler yaparak bu hayvanların rehabilite edilmeleri ve doğal yaşam ile bütünleşmeleri için çalışma başlatacağız” dedi.

*İrtibat için [email protected] adresini kullanabilirisniz.

732590cookie-checkBir kap su, bir kap mama lütfen

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.