‘Bir Kira Bir Yuva Halk Dayanışması’ndan 28 bin 466 depremzedeye destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi bu akşam Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı düzenledi. Kampanyada programın ilk yarısında 28 bin 466 depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak bağış toplanırken, binlerce yeni aileye de yardımda bulunacak kadar destek geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yönelik sürdürdüğü ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında Halk TV’de düzenlenen ‘Halk Dayanışması’ canlı yayını Türkiye’ye umut oldu. İlk dakikalarda telefonların kilitlendiği kampanya kapsamında kira bağışı bekleyen 28 bin 466 depremzede için hedef tamamlandı. Öte yandan hedef aşılarak 4 bin 632 depremzedeye daha umut olundu.

Program açılışında “Ne ağlarsın” şarkısını Cem Adrian seslendirdi. Çok sayıda gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanlarının destek verdiği kampanya ile bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleriyle doğrudan buluştu. Dayanışmaya katılanlar arasında depremde kızı Aydın Eylem Şafak’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın da bulunuyordu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Bir Kira Bir Yuva” adlı yardım kampanyasının internet sitesine dün akşam 3 milyon 700 bin siber saldırı olduğunu söyledi. Soyer, “Bu iyilikle kötülüğün mücadelesi” dedi. HALKTV

 

2670630cookie-check‘Bir Kira Bir Yuva Halk Dayanışması’ndan 28 bin 466 depremzedeye destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.