Bir Patrik Çocukken / D. Arhondonis

Kitap, yaşama Dimitrios  Arhondonis adıyla başlayan ve Heybeliada Ruhban Okulu’nu bitirdikten sonra Bartholomeos adını alan Rum Patriği’nin  ilkokul, ortaokul ve lise yıllarında yazmış olduğu kompozisyonlarını içeriyor.

Önsözünü Hüseyin Hatemi’nin yazdığı kitabın giriş bölümünde,  gazeteci Celal Başlangıç’ın düne ve bugüne dair, Rum Patriği Bartholomeos ile yaptığı röportajı okuyacaksınız…

Kitap, Rum Patriği Bartholomeos’un kişisel arşivinden alınan 22,5×17 santim boyutlarında, 208 sayfalık bir defterden hazırlandı. İçinde yedi eğitim ve öğretim yılında, Gökçeada (İmroz) ve İstanbul’da yazılmış toplam 89 kompozisyon bulunuyor.

Bu kompozisyonlar aracılığıyla, sonradan Ortodoks dünyasının “eşitler arasında birinci” Patriği makamına kadar yükselecek olan Rum Patriği Bartholomeos’un ilk gençlik yıllarında; doğaya, insanlara olan sevgisine; hayata, arkadaşlıklara, fedakârlıklara ilişkin düşüncelerine; resmi ve dini bayramlara ilişkin gözlemlerine; doğup büyüdüğü adaya, köyüne, evine özlemine; tanrıya ve ülkesine duyduğu sevgiye, bağlılığa tanık olacaksınız.

Böylece, Patrikhane etrafındaki bir bardak suda kopartılmak istenen fırtınanın, ortaya atılan komplo teorilerinin, gerçeği bütün yönleriyle kavrayamamaktan gelen paranoyaların nasıl da asılsız olduğunu göreceksiniz.

Dileriz bu kitap; barış ve kardeşlik içersinde, farklılıklarla bir arada yaşama gelişmişliğine sahip aydınlık bir ülkeye doğru atılan binlerce, milyonlarca adımdan biri olur.

1131720cookie-checkBir Patrik Çocukken / D. Arhondonis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.