Bir öğrencinin masrafı 2 bin 695 YTL

Kılıç, yaptığı açıklamada, "velilerin her yıl yapmak zorunda olduğu eğitim harcamalarının, eğitim hakkının uzun süredir bir hak olmaktan çıkıp, parası olanın yararlanabildiği bir fırsat haline dönüştürüldüğünün göstergesi olduğunu" öne sürdü.


Velilerin, bu yıl da çocuklarının daha iyi eğitim alması için ekonomik fedakarlık yapacaklarını kaydeden Kılıç, "Okula yeni başlayacak çocuğu olan her veli, yıl boyunca ortalama 2 bin 695 YTL harcama yapmak zorunda kalacaktır. Bu rakam, gelir dilimlerine ve ailelerin sosyoekonomik özelliklerine göre çoğunluğu artma yönünde olmak üzere farklılıklar gösterebilir" görüşünü belirtti.


Kılıç, bu rakamlara özel öğretmen, kurs ve dershane harcamalarının dahil edilmesi durumunda eğitim harcamalarının büyüklüğünün belirtilenlerden daha da fazla olduğunun görüleceğini ifade etti.


2002-2003 eğitim öğretim yılında bir öğrenci velisinin yaptığı eğitim harcamasının 720 YTL olduğunu belirten Kılıç, "Aradan geçen 6 yıllık AKP iktidarı döneminde bu rakam 2 bin 695 YTL’ye yükselmiş, başka bir ifadeyle velilerin cebinden yapılan eğitim harcamaları 3 kattan fazla artmıştır" dedi.

1066120cookie-checkBir öğrencinin masrafı 2 bin 695 YTL

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.