“Bu bir savaş ilanıdır”

Suudi Arabistan, Katar’ın Kabe’ye uluslararası statü verilmesi yönünde bir talebi olduğunu iddia etti. Bu talebi, “Suudi Krallığına karşı savaş ilanı” olarak nitelendirdi.

El Arabiya televizyonuna konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, “Katar’ın, Mekke’yi uluslararasılaştırma talebi saldırgandır ve krallığa savaş ilanıdır” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Kabe’ye uluslararası statü verilmesi için çalışan herkese karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Katar’ın böyle bir talepte bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Ancak Doha yönetimi, Suudileri haccı siyasileştirmekle eleştirmiş, bu yıl Katarlılara engel çıkarıldığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Özel Raportörü’ne başvuruda bulunmuştu.

KATAR’DAN AÇIKLAMA

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar merkezli El Cezire televizyonunda yer alan açıklamasında, el-Cübeyr’in, “Katar’ın hac meselesini siyasileştirdiği ve hac idaresinin uluslararası hale getirilmesini istediği” yönündeki suçlamalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Al Sani, “Katarlı hiçbir yetkili, hac idaresinin uluslararası hale getirilmesiyle ilgili bir açıklama yapmadı, hac meselesine uluslararası bir mesele olarak bakılmasına sebep olacak hiçbir işlemde bulunmadı” dedi.

“Katar hac meselesini siyasileştirmedi, bu mesele ne yazık ki Suudi Arabistan tarafından siyasileştirildi” ifadesini kullanan Al Sani, Bahreyn’in başkenti Manama’daki toplantının önceki çelişkilere yenilerini eklediğini savundu.

2109830cookie-check“Bu bir savaş ilanıdır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.