Bir varmış bir yokmuş

Bu sokak,arabasız,çöpsüz bir oyun sokağıdır.Oranın bir başı vardır.Reis.Ve çetesi vardır.O ne derse,o olur.Zaten çıkışı yoktur. Çete reisi,zorda kalmaz.cezalandırır,cezalar esnektir.Başı sıkışırsa,cezaları affettirir.Araya adamlar falan koyar.Kendi fikri değilmiş gibi affetmek yani.

Sonracığıma efendim, iş yerlerinde bazı patronlar vardır.Sözlerini yerine getiren elemanları da vardır.Patron dan tesadüfen karşılaşıp bir şey”İstediğiniz de “Bu konuyla ilgili ekip karar veriyor”der.Ekip dediğini yapmazsa ekibi değiştirir.Çok gıcıktır.Rakiplerini sevmez ama bakın bazıları diyorum.Çevresin de poh pohçusu çoktur.Sevmeyeni daha da çoktur.

Sessizdir.içten pazarlıkçıdır.Dediğim dedik çaldığım düdükçüdür.Susa,susar, önce çevrenin istediği gibi konuşur,hipnotize eder sözleriyle ve bakışlarıyla.Bir ülkenin kralıdır adeta.Hatta seçilir bile.Fakat kimse iç yüzünü bilmemektedir.

Sonra Kral olur ve asmaya ve kesmeye ve zincirlemeye başlar.Konuşmaktan,aşağılamaktan ve saldırmaktan çekinmez.Söylediklerine karşı çıkanlar varsa,caddelerde sokaklarda gezen insanlara,planlı saldırılar düzenler.Şaşırtır.

Fakat keser döner dolaşır kişinin kendi başını keser.Ve kralın ayağı eteğine dolaşır ve düşer.Bu masal da böylece biter.

Sevgi ve saygılarımla.

767060cookie-checkBir varmış bir yokmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.