Bir yabancı dil öğrenimi

ve eğitimin nasıl önemli olduğu veya her neyse bir yığın basmakalıbı size atabilirim.


Eminim ki  daha önce onların hepsini  duydunuz.


Fakat, muhtemelen çok sık duymadığınız  işte birkaç tavsiye : Diğer bir dili öğrenin.


Veya iki.   Veya üç veya dört.


Halen birden fazla dil bilseniz bile,  diğerini çalışmaya başlayın.


Yeni bir dili kapmak, hemen hemen,  göründüğü kadar bir görevin cesaretini kırıcı değildir, ve öyle yapmak, gelecekteki büyük  bölücüleri  açıklayabilir.


Artan orandaki küresel ekonomide, tek dillilik, çabucak, sadece  can sıkıcı (utandırıcı) olmuyor aynı zamanda zarar verici oluyor.


Dünyada tarihsel olarak en tek dilli ülkelerden biri olan Amerika’da bile, geçerli birden fazla dilli bir topluma doğru hızlı bir şekilde hareket ediyoruz.


UF’ta,  yaşamınızda maruz kalacağınız en büyük dilbilim ile ilgili kaynaklarından muhtemelen bazılarına erişiminiz vardır.


UF, yaşayan veya ölü, 30 dilden fazla program sunmaktadır.


Yabancı dil ihtiyacınızı gidermek için sadece yüksek okul Fransızcasını kullanmayın;  şansınız varken yeni birşey öğrenin.


Diğer bir dili öğrenmek, sadece iletişimin karşısındaki engelleri kaldırma yeteneğinizi arttırmaz,  aynı zamanda,  köklü bir şekilde  farklı bir kültürü  anlamanıza ve beğenmenize  yardım edebilir.


Arapça, Çince,Rusça, veya Swahili öğrenmek sadece  radikal olarak farklı dilbilim beceri seti değil, aynı zamanda dilin kendisi altındaki kültürel kavramların bir anlaşılmasını gerektirir.


Aynı zamanda, UF’deki gibi  klasik dilleri öğrenebileceğiniz  diğer bir fırsatı  muhtemelen asla  bulamayacaksınız.


 Klasiklerin baştan başa bir çalışması,  eğitiminiz  ve yaşamınız için birbirine bağlı  bir altyapıya bütünleyicidir ve Cicero, Seneca, Plato ve Thucydides İngilizce’de yazmadı.


Onların kelimeleri basitçe, orijinal bir metinde okunduğu zaman, çok daha fazla anlamı ve akıcılığı vardır.


Sadece o değil, fakat Latince ve Yunanca öğrenmek,  aynı zamanda, İngilizcedeki dilbilgisi kavramlarını ve kelime bilgisinin daha derinden bir anlaşılmasını verecektir.


Diğer bir dili öğrenmek, sadece  romantik italyanca şiiri  ezberden okuyarak, dost avcı uçaklarını  çekebilmek değildir.


O, 21.yüzyılda iletişim kurabiliyor olmak hakkındadır (veya M.Ö. ilk yüzyılda, durumun olabildiği gibi)  ve diğer kültürlerin değerini anlayabiliyor olmaktır.


O, kolej deneyiminizin büyük bir parçası olmalıdır.


* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Joshua Simmons’ın makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.


http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

710110cookie-checkBir yabancı dil öğrenimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.