‘Birleşik Güçler’ kurumsallaşıyor

Tottenham’daki Kitabevi’nde toplanan yaklaşık 20 ‘Labour Birleşik Güçler’ üyesi oluşumun tüzüğünü tartışma sonrasında oy çoğunluğu ile kabul etti. Kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmış olan  ‘Labour Birleşik Güçler’ böylece İşçi Partisi’nin de tanımış olduğu dernekler “affiliate” katagorisene girebilecek. Toplantıda ayrıca 13 Mart Pazartesi günü Kitabevi’nde Olağanüstü Genel Kurul’a gidilerek yeni yönetimin seçilmesi ve yönetim organlarının belirlenmesine de karar verildi.


“Labour Birleşik Güçleri” Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çiçek, Türkçe konuşan toplumu İşçi Partisi içinde siyaset yapmaya çağırarak, “Toplumsal sorunları yerel ve merkezi yönetimde en iyi aktaracak yine bizim adaylarımızdır. Kendisini İçi Partisi’ne yakın hisseden toplum üyelerimizi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi.


Çiçek, oluşumun geçmişi hakkında şu bilgiyi verdi:


“İlk çıkışımız  ‘United Alliance for Labour’ adıyla İşçi Partisi’nin Türkçe ve Kürkçe konuşan dostları olarak 1997 Yerel Seçimleri öncesine rastlar. Amacımız Türkçe konuşan toplumun İşçi Partisi içinde aktif politika yapmasını sağlamaktır. Şu ana kadar yaptığımız önemli faaliyetler arasında Ayfer Orhan’ın milletvekili seçilmesi için düzenlediğimiz destek kampanyasını sayabiliriz.  2003’te ‘Labour Birleşik Güçleri’ adı altında çalışmaları sürdürmeye başladık. Brighton’daki 2004 Eylül’ündeki Genel Seçim öncesinde İşçi Partisi Kongresi’nde panel düzenledik. AP milletvekili Richard Howit’in konuşmacı olarak katıldığı panelde AB ve Türkiye konusu ele alınmıştı…  Brighton’da 25 Eylül 2005’te yine bir İşçi Partisi Kongresi’nde de Deniz Baykal’ı konuşmacı olarak davet ettik. Ekim 2005’te kurumsallaşma çalışmalarımız başladı. Bu karar çerçevesinde 18 Ekim’de geçici yönetimi oluşturduk.”


“Labour Birleşik Güçleri” Geçici Yönetimi şöyle:


Başkan: Yusuf Çiçek
Başkan Yardımcıları: Turabi Akgöz, Doğan Can,
Yönetim Kurulu Üyeleri: Nimet Sayar, Yusuf Kartal, Hüseyin Acar, Melek Aydın

788250cookie-check‘Birleşik Güçler’ kurumsallaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.