‘Bi’şey Olmaz!!’ mı acaba…

Çoğu zaman ‘Bir şey olmaz’ deriz ya aslında çoğu zaman bir şey olur. Ya görmezden geliriz ya “benim sorunum değil sorunu olan ilgilensin” der geçiştiririz ya da “bir şey oluyorsa görmezden gelemem” diyen birileri çıkar ve elini taşın altına koyar. ‘Bi’şey Olmaz!!’ ekibi de bunlardan sadece biri. Çocuk tecavüzleri konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmayı amaçlayan bu insanlar, özellikle son yıllarda gün yüzüne çıkan çocuklara yönelik istismarı bir sosyal sorumluluk projesi haline getirmişler ve hiç çocuk kullanmadan film ve fotoğraflarla kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlamışlar.

‘Bi’şey Olmaz!!’ ekibi projeyi şöyle anlatıyor: 

“Hayvanlar doğdukları andan itibaren ayağa kalkarlar. İnsan evladının bağımsız yaşayabileceği minimum yaşı ise 18’dir. Bu süre zarfında tam olarak olgunlaşmamış, gelişmemiştir ve başkalarına bağımlıdır. Bu durumun iyi kavranması gerekir. Doğal gelişiminin henüz tamamlanmamış olması çocuğun istismar edilmesine zemin olarak görülemez. Çocukluk döneminde yaşanan taciz ve tecavüzler için çocuk sorumlu tutulamaz, rızası var denemez, tahrik edici eylemde bulunduğu söylenemez. Taciz veya tecavüze uğramış bir çocuk ayıplanamaz, hor görülemez, susmaya veya birilerini korumaya mecbur edilemez, damgalanamaz, toplum tarafından suçlanamaz, çünkü o bir çocuktur ve zoraki, şiddet içerikli bir eyleme maruz kalmıştır. Bu algının toplumda tam olarak oturmamış olması ‘Bi’şey Olmaz!!’ projesinin temelini oluşturmaktadır.”

 

Proje ilk başta fotoğraf sergisi olarak düşünüldü. Fakat sonradan sanatın diğer dallarının da anlatım dili olarak kullanılabileceğine karar verildi, proje kısa film ve müzikle desteklendi. Fotoğraf çekimleri 3-4 kişilik ekipler tarafından sürdürülmektedir.  Kısa filmin senaryosu üç kişi tarafından hazırlandı. Müzik ve şarkı sözleri dört kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.Film, tamamen gönüllü ve profesyonel bir ekip tarafından çekiliyor.

‘Bi’şey Olmaz!!’ Ekibi;

Furkan Yücel – Reklam Yazarı

Mehmet Hamarat – Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi

Efe Barlas –  Radyo, Sinema, Televizyon Mezunu

Seval Şener – Yönetmen Yardımcısı

Mehtap Uşun – Özel Sektörde Yönetici

Arzu Özkaner Özkuş – Yüksek Ziraat Mühendisi

Emine Ok – Öğretmen

Demet Ulusoy – Müzisyen

Cemile Kırmızı Karadaş – Yönetmen

Mehmet Ülker – Işık Şefi

Emre Yılmaz – Prodüksiyon

Hasan Baltacı – Görüntü Yönetmeni

Murat Taygur – Oyuncu

Okan Metin – Oyuncu

Mehmet Vanlıoğlu – Oyuncu

Servet Deniz – Fotoğrafçı ve Proje Yöneticisi
[email protected]
Facebook : Bi’şey Olmaz, @biseyolmazz

 

2092360cookie-check‘Bi’şey Olmaz!!’ mı acaba…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.