Bisikletli Gazete yayında!

Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkiyeli toplum üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen akademisyen – gazeteci Tuncay Bilecen, Bisikletli Gazete adıyla online yayın yapan bir gazete kanalı kurdu. Youtube kanalı üzerinden ve Spotify gibi podcast yayınlayan platformlar üzerinden yayın yapacak olan gazete, göçmen hikâyelerini biriktirmeyi hedefliyor. 

Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkiyeli toplum üzerine çeşitli konularda akademik çalışmalar yürüten Doç. Dr. Tuncay Bilecen, göç ve göçmenlik üzerine gazeteci kimliğiyle de çeşitli gazete ve dergilerde yazılar kaleme alıyordu. 

Doç. Dr. Tuncay Bilecen

Yayın hayatına yeni başlayan kanalında göçmenlerin hikâyelerine yer vermeyi düşündüğünü belirten Bilecen, Bisikletli Gazete hakkında şunları söyledi: “Türkiye’de on beş yıla varan bir gazetecilik geçmişim vardı. Londra’da başta Açık Gazete olmak üzere, Olay, Haber, Londra Gündem, Gerçek gibi gazetelerde göç ve göçmenler üzerine yazılar yayınlamaya devam ediyorum. Özellikle COVID – 19 salgınıyla birlikte online mecraların hayatımızdaki yeri daha da arttı. Ben de Bisikletli Gazete’de göçmenlerin hikâyelerini onların ağzından dinleyiciye aktarmayı hedefliyorum. Bunlar sıradan göçmenlerin serüvenleri olabileceği gibi yaptığı işle veya ilgilendiği sanat dalıyla öne çıkmış kişilerin yaşam öyküleri de olabilecek. Yukarıda sözünü ettiğim gazetelerden birinde yayınladığım röportajı okuyan birisi eğer isterse bu röportajın görüşme kayıtlarını Bisikletli Gazete’nin Youtube kanalından veya podcast kanallarından birinden online olarak radyo programı gibi dinleyebilecek.”

Bisikletli Gazete’nin yayınlarına aşağıdaki platformlardan ulaşabilirsiniz:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMWzgcL9_OPd62lA2ZNfa8Q?view_as=subscriber
Spotify: https://open.spotify.com/search/Bisikletli%20Gazete
Soundcloud: https://soundcloud.com/bisikletli-gazete

[email protected] 

 

2435550cookie-checkBisikletli Gazete yayında!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.