Bitirilmeyen dava 3 Ekim’de

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 30 Nisan’da görülen temyiz duruşmasında sosyolog-yazar Pınar Selek davasına dair müebbet hapis cezasını bozma kararının ardından, bu kez yeni mahkemede buluşmaya hazırlanıyoruz.

3 Ekim Cuma günü 10:00’da Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava, tam on altı yıldır bir barış aktivistinden Mısır Çarşısı başlıklı devlet komplosuyla katliam sanığı yaratmaya çalışan hukuk cinayetinin yeni bir dönemecini simgeliyor.

Hala Tanığız Platformu’nun “Nihai beraate kadar bu dava bitmez” başlıklı yorumu şöyle:

“Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 30 Nisan’da Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görülen temyiz duruşmasında sosyolog-yazar Pınar Selek davasına dair müebbet hapis cezasını bozma kararının ardından, bu kez yeni mahkemede buluşmaya hazırlanıyoruz. 3 Ekim Cuma günü 10:00’da 15 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava, tam on altı yıldır bir barış aktivistinden Mısır Çarşısı başlıklı devlet komplosuyla katliam sanığı yaratmaya çalışan hukuk cinayetinin yeni bir dönemecini simgeliyor.

Üç kez beraat ettiği bir davadan aynı mahkeme tarafından yeni hiçbir delil olmaksızın ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen ve son olarak yine bizzat Yargıtay 9. Dairesi tarafından mahkumiyeti bozulan Pınar Selek’in davası için bir kez daha yurtdışından kalabalık bir heyet gözlemci olarak katılıyor. Davayı her zamanki gibi Türkiye kamuoyu da yakından takip ediyor.

Pınar Selek’e bu oyunlar 28 Şubat’ta devletin tabu addettiği konulara dokunanların, o ‘tehlikeli’ saflarda duranların andıçlandığı karanlık bir dönemde oynandı. Bu nedenle biz de bir dönemle topyekün ödeşiliyorsa, Pınar Selek’in ta o zamandan alacaklı olduğu adaleti geri isteyip durduk.

Mücadelemiz bir insan için değil, sistemin dışladığı ve bedel ödettiği herkesin hakkı için kendini ortaya atan Pınar Selek’in şahsında hedef gösterilen bütün hayat değerlerimiz için. Çok iyi biliyoruz ki Pınar Selek’in özgürce yaşayamadığı ve yaratamadığı bir Türkiye çoğumuz için de tutukevidir.

O nedenle bir kez daha 3 Ekim Cuma günü 09:30’da Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklamamız için biraraya geliyoruz. Bunca yıl içinde edindiğimiz şiarla haykırıyoruz:

Nihai beraate kadar bu dava bitmez.”

AÇIK GAZETE: Açık Gazete yazarı da olan Pınar Selek’in bitirilmeyen davasının Türkiye’de bir hukuk cinayeti olduğuna inanıyoruz. Pınar Selek mağduriyeti tazmin edilerek bu hukuk cinayetine bir an önce son verilmesini istiyoruz.

1432270cookie-checkBitirilmeyen dava 3 Ekim’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.