Biz balığa çıkıyoruz, sen de gel!

İlk mağara insanlarını bu bölgede balık avladığına dair bulgulara kimi bilim çevreleri şiddetle karşı çıkıyor.

Kanada, kuzeyindeki sularda balık avına başlamak üzere harekete geçince, karşısında Rusya’yı buldu. Rusya Federasyonu Devleti, Kutup Bölgesinde ortak buzul ve sulara sahip olduğu Kanada’ya balık avı müsaadesi vermiyecek görünüyor.

Kuzey Kutbu’nda ekonomik bölge ilan edilen buzul suların erimesi sonucu, Kanada balık avına kalkışmak için ABD ve Danimarka’yı bir süreden beri arkasına almıştı. Danimarka’nın Grönland Adası ve ABD’nin ise Alaska Eyaleti nedeniyle benzer çıkarları paylaşabildiği bu bölgede, coğrafik konumuyla duruma taraf olan Rusya, yeterince geniş karasuları sınırına sahip olmadığından ¨balığa çıkmamak¨ üzere ayak diredi.

Kanada’nın 200 deniz mili sınırı, Rusya’nın balık alanlarını daraltmakta olduğu için Rusya sonuna kadar Kuzey Kutbu’nda Balık Avına Hayır diye direneceğini duyurdu. Buzul dağlar altında bol balık kaynağı olduğunu belirten öteki siyasî taraf, Kanada-ABD-Danimarka ise, ¨Biz balığa çıkıyoruz, sen de oltanı al, gel!¨ diye eli kolu bağlı kalmış Rusya’yla dalga geçer gibi, müdânasız davranmayı tercih etti.

1560530cookie-checkBiz balığa çıkıyoruz, sen de gel!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.