BJK şeytanın bacağını kırdı

MAÇIN KARNESİ

1. dakikada soldan rakiplerini geçerek ceza alanına giren Yusuf, topu altıpasta bomboş pozisyonda bulunan Nobre’nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönerken, savunma topu kornere attı.
4. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Serdar Özkan, topu ceza yayı önünde bulunan Fink’e bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Cenk, meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
5. dakikada Tabata’nın arapasında savunmanın arkasında topla buluşan Serdar Özkan, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak genç oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
14. dakikada Serdar Özkan’ın sağda yerden ortasında Fink’in üstünden atladığı topu ceza alanının hemen önünde alan Yusuf’un yerden sert şutunda, kaleci Cenk, yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.
27. dakikada Çağlar’ın sağda yerden pasında ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Murat’ın bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
32. dakikada Tabata ile paslaşan Nobre, bu oyuncudan aldığı topa sert vurdu ve kaleci Cenk, kontrol etmek istediği meşin yuvarlağı kornere çelerek tehlikeyi önledi.
37. dakikada Caner’in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında boş pozisyonda topla buluşan Çağlar’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
39. dakikada Yusuf’un arapasında ceza alanında topla buluşan Tabata’nın yerden şutunda, kaleci Cenk meşin yuvarlağı kontrol etmek istedi. Cenk’in kolunun altından geçen top kornere gidince, Beşiktaş önemli bir pozisyonu daha değerlendiremedi.
Maçın ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada Nihat’ın sağdan pasında ceza alanında oluşan karambolde altıpasta sağ çaprazda topu önünde bulan Tabata, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
50. dakikada Caner, soldan ceza alanına girdiği anda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı ve sert vurdu. Ancak Rüştü, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
71. dakikada Fink’in uzak mesafeden şutunda, kaleci Cenk topu iki hamlede kontrol etti.
81. dakikada İbrahim Üzülmez’in soldan ortasında ceza alanında topla buluşan Fink’in etkisiz kafa vuruşunda, kaleci Cenk meşin yuvarlağı rahat bir biçimde önledi.
90+2. dakikada Ekrem’in sağdan ortasında ceza alanında bu kez Nihat topla buluştu. Ancak Nihat altıpasın hemen önünde kötü bir kafa vuruşu yapınca, kaleci Cenk yine meşin yuvarlağa rahat bir biçimde sahip oldu.
Beşiktaş, karşılaşmayı 1-0 kazanarak ligde puanını 9’a yükseltti.

47 GÜNLÜK HASRET BİTTİ

Denizlispor’u 1-0 yenen Beşiktaş, 47 gün süren galibiyet özlemine son verdi.
Üst üste alınan kötü sonuçların ardından kendi taraftarının yoğun protestoları altında, gergin bir atmosferde yapılan maçta Denizlispor engelini 49. dakikada Tabata’nın golüyle geçen siyah-beyazlılar, 4 maçlık yenilgi serisini sonlandırıp, 6 resmi maç sonra galibiyet alırken, ligde 420 dakika sonra da golle buluştu.
Ligdeki 7. maçında 2. galibiyetini alan ”Kara Kartallar” puanını 9’a çıkarırken, henüz galibiyeti bulunmayan Denizlispor ise 3 puanda kaldı.

İMDADA DENİZLİSPOR YETİŞTİ

Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarının tepkisini çeken Beşiktaş’ın imdadına Denizlispor yetişti.

Siyah-beyazlılar, geçen sezonun son haftasında deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluklarını ilan ettikleri Denizlispor’u bu akşamki lig maçında da yenerek, kötü gidişine ”dur” dedi.

6 RESMİ MAÇ SONRA KAZANDI

Beşiktaş, Denizlispor’dan aldığı 3 puanla, resmi karşılaşmalarda 6 maç süren galibiyet özlemine de son verdi.
Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig’in 2. haftasında sahasında, 17 Ağustos Pazartesi günü cezası nedeniyle seyircisiz yaptığı Antalyaspor maçını 2-0 kazandıktan sonraki 4’ü lig, 2’si de Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere 4 resmi maçta da galibiyet alamamıştı.
Bu maçlardan son 4’ünü yitiren ”Kara Kartallar”, 47 gün sonra galibiyetle tanıştı.

DENİZLİSPOR’UN BEŞİKTAŞ ”KABUSU”

Beşiktaş karşısında ligdeki son galibiyetini 2004-2005 sezonunun ilk yarısındaki maçta kendi evinde 3-1’lik skorla alan Denizlispor, rakibiyle daha sonra yaptığı 10 maçtan 9’unu yitirirken, yalnızca 1 kez berabere kaldı.
Beşiktaş, Denizlispor’u son 4 sezonda şimdiye dek yapılan 7 maçta da yendi.

SEZONUN EN ZOR MAÇLARINDAN BİRİNİ OYNADIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Denizlispor ile sezonun en zor maçını yaptıklarını, futbolcularını böyle bir ortamda galip geldikleri için kutladığını söyledi.

Mustafa Denizli, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maç öncesi ve maç boyunca süren protestolarla ilgili olarak, ”Taraftarlarla bu statta çok güzel günler yaşadık, yine yaşayacağız. Ama ihtiyacımız olduğu gün yanımızda olsunlar. Memnun olmadıkları dönem olacaktır. Bizim en çok bu dönemde onlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
Taraftarların baskısı için, ”Genelde bu baskı sadece bizde görülen bir baskı değil” yorumunu yapan Denizli, ”Burada protestonun kime yapıldığı önemli değil. Futbolcuların olumsuz etkilenmemesi söz konusu değil. 10-15 dakikada belki 3-0’a gidebilecek oyun, rahat olmadıkları için böyle oldu. Bunu aşacağız. Mental çalışmalara daha çok zaman ayırıyoruz” dedi.

Denizli, ilk kez böyle zor günler yaşamadıklarını vurgulayarak, ”8-10 hafta içinde bu ligin nereden nereye geldiğini hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

ŞARTLAR DEPLASMANDAN DAHA ZORDU
Denizli, maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada da protesto gösterileri altında geçen mücadele için, ”Şartlar, deplasman şartlarından daha zordu diyebiliriz” dedi.

Tuhaf ve ilginç bir gece geçirdiklerine dikkati çeken deneyimli teknik adam, ”Bazı şeyleri çok iyi analiz etmek lazım. Beşiktaş bir kriz dönemi yaşadı, gol sıkıntısı çekti ve bu oyuna da yansıdı. Biz düştükçe, rakiplerimiz ise yükseldi. Tüm bunları değerlendiriyoruz. Zor günler geçiyoruz. Ancak, bu kulübün tarihinde bu takım gibi başarı kazanmış kaç kadro var” diye konuştu.

SAĞLAM: ”EN ZAYIF BEŞİKTAŞ’I BULDUK AMA…

Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da bu akşam karşılarında fiziksel ve zihinsel olarak eksikleri olan bir takım olduğunu, ancak rakibin bu zaaflardan yararlanamadıklarını söyledi.

Sağlam, BJK İnönü Stadı’na gelirken karşılarında nasıl bir Beşiktaş bulacaklarını kestiremediklerini ifade ederek, ”Bu akşam, teknik direktörlük yaşantımda, hem mental, hem de fiziksel açıdan şu ana kadar oynadığım en zayıf Beşiktaş’ı buldum. Hem fiziksel, hem de zihinsel eksiklik vardı. Ama biz bu zaaftan yararlanamadık ve mağlup olduk” diye konuştu.

725920cookie-checkBJK şeytanın bacağını kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.