‘Blair ayrılsa da partisi kaybedecek’

The Guardian anketinde seçmenlerin “Şimdi genel seçim düzenlenmiş olsa, Muhafazakarlar, İşçi Partisi’ni ezici çoğunlukla geçerek galip gelecekti” saptamasında bulunmuştu.


Aynı ankete göre Başbakan Blair’in ardından genel seçimlere dek görevi devralması beklenen Maliye Bakanı Gordon Brown, Muhafazakar Parti lideri David Cameron karşısında kamuoyunu ikna etmekte etkili olabilmiş değil.


Muhafazakar kesimin temsilcisi görülen The Daily Telegraph gazetesi de haftanın son gününde You Gov şirketiyle ortaklaşa yaptığı yeni bir kamuoyu araştırmasını ilk sayfadan duyurdu.


“Gordon Brown Muhafazakar Parti lideri David Cameron karşısında iyi bir başbakan modeli çizemiyor” dreğerlendirmesini yapan gazete, “Brown’ın ekonomi politikaları açısından da şöhreti azalmaya başladı. Muhafazakarların İşçi Partisi’ne göre şimdi ekonomiyi daha iyi yönetecekleri görüşü hakim” değerlendirmesinde bulundu.


Ankete katılanlardan Muhafazakar Parti’yle İşçi Partisi arasında seçim yapmaları istendiğinde aradaki fark 5 puan olmasına karşın Brown ile Cameron karşılaştırıldığında bu farkın 9 puana çıktığı saptandı.

799810cookie-check‘Blair ayrılsa da partisi kaybedecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.