Blair, Bush’a bir teselli verdi

Irak politikaları yüzünden oy kaybeden ve ülkelerinde ‘topal ördek’ olarak anılan liderler, görüşmede Irak Çalışma Grubu tarafından hazırlanmakta olan Irak planını da gündeme getirdiler. İran ve Suriye’nin de çözüm sürecine dahil edilmesini öngören plan konusunda bilgi alan Blair, geçen ay da Dış Politika Danışmanı Nigel Sheinwald’ı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesi için Şam’a göndermişti.


ABD Savunma Bakanlığı’na Robert Gates’in atanmasının da görüşüldüğü ifade eden İngiliz gazetesi Observer haberinde, Bush’un bugün Beyaz Saray’da Irak’ın masaya yatırılacağı bir toplantı düzenleyeceğıi belirtildi. Toplantıda Başkan Yardımcı Dick Cheney ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hardley’nin hazır bulunacağı, Blair’in de video konferansla katılacağı belirtildi.


İngiltere Anayasa Bakanı Harriet Harman ise, ABD Ordusu’nun Irak’ta İngilizlerin öldürülmesi davalarında işbirliğine yanaşmamalarının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.


Irak’ta 3 yıl önce Ekim ayında İngiliz Gazeteci Terry Lord’u öldürmekle suçlanan askerlerin soruşturma kapsamına alınmasına izin vermeyen ABD Ordusu’nu topa tutan Harman, ‘Menfaatlerimizi dikkate almamaları bu kabul edilemez ve biz bunu söylemeye hazırız’ dedi.

796410cookie-checkBlair, Bush’a bir teselli verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.