Blair, Murdoch’a BBC’den dert yanmış

Independent on Sunday gazetesine göre, İngiltere Başbakanı Tony Blair medya patronu Rupert Murdoch’la yaptığı bir sohbet sırasında BBC’yi Katrina Kasırga haberinin verilişinde ABD’ye karşı düşmanca duygular içinde olmakla suçladı.  


Gazeteye göre, Murdoch, ABD’de dünya basınından önemli isimlerin bulunduğu bir konferansta, Tony Blair’le perşembe günü New York’ta arasında geçtiğini söylediği diyaloğu aktardı.


Gazeteye göre Murdoch, toplantıda şunları söyledi:


“Başbakan bana, Yeni Delhi’de tatildeyken Katrina kasırgasına ilişkin son gelişmelerden haberdar olmak için BBC’yi açtığını ve kanalın Amerika’ya karşı nefret dolu olduğunu ve kasırgayla ilgili haberleri ‘şeytanca bir zevk duyarak’ verdiğini anlattı…”


Independent on Sunday, Murdoch’un açıklamalarının Başbakan’ı zor durumda bırakacağını, BBC’yle ilişkilerini daha da kötüleştireceğini öne sürdü.


BBC yetkilileri, Murdoch’un sözleri konusunda henüz açıklama yapmazken kurumun eski Genel Müdürü Greg Dyke, “Eğer doğruysa, bu anlatılanlar, Blair’in Murdoch’la yakın ilişkisini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.


Dyke, “Başbakan’ın Murdoch’u memnun etmeye çalışması sürpriz değil, ancak bu kadar ileri gitmesi şaşırtıcı” diye devam etti.


Ana muhalefetteki Muhafazakar partinin sözcülerinden Theresa May de Başbakan’ın BBC’yle ilgili şikayetlerini rakip kuruluşun başındaki kişiye değil, doğrudan kurum yöneticilerine yapması gerektiğini söyledi.


Independent on Sunday, konuyla ilgili başka bir haberinde Murdoch’la Blair arasındaki ilişkileri irdeledi. Gazete, Blair’in bazı eski danışmanların Murdoch’un sahibi olduğu yayın kuruluşlarında çalıştığını, bu kişilerin Başbakan’ın özellikle AB ile ilgili politikalarını yönlendirdiği yönünde iddialar bulunduğunu aktardı.


Bu arada, 1998-2001 yılları arasında Blair’in eski basın danışmanlarından Alastair Campbell’in yardımcısı olarak çalışan Lance Price, yeni kitabında Başbakan’a yönelik ağır suçlamalarda bulundu.


Price, Blair’in Murdoch’a AB politikalarında yapacağı değişiklikleri önceden bildirme sözü verdiğini, kendisine oy vermeyen Gallerli seçmenlere küfrettiğini öne sürdü. Gazete, hükümetin Price’ı, yayınlanmadan önce bazı bölümleri kitaptan çıkarmaya mecbur ettiğini yazdı.

682550cookie-checkBlair, Murdoch’a BBC’den dert yanmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.